Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülmekte olan Smart Eczane Projesi kapsamında, 8 eczacı odasından toplam 276 eczanede başlatılan pilot uygulama ile ilgili olarak deneyimlerin paylaşıldığı ve değerlendirmelerin yapıldığı eğitim programı 20-21 Haziran 2015 tarihlerinde Ankara’da yapılmış olup, odamızı temsilen Proje Koordinatörü Genel Sekreterimiz Ecz. Ayşe SARAL, Saymanımız Ecz. Pervin BULUT, Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz.S.Özgür ÖZTÜRK ve Denetleme Kurulu Üyemiz Ecz. Elif SAKOĞLU katılım sağlamıştır.

8 pilot odanın proje koordinatörleri ve eğitici eczacılarının yanısıra TEB Merkez Heyeti II.Başkanı Arman Üney ve Merkez Heyeti Üyesi Esin İyiel, TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, Akademi Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Marmara Üniv. Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mesut Sancar ve Doç. Dr. Şule Rabuş’un katıldığı program iki gün sürdü.

Eğitim programının ilk gününde açılış konuşmasını yapan Ecz. Arman Üney, 8 pilot odadan genel olarak olumlu bir geri bildirim olduğuna değinirken, projenin şu ana kadar kusursuz bir şekilde devam ettiğini belirtti ve tüm katılımcılara güzel bir çalıştay olması yönündeki dileklerini iletti.

Arman Üney’in ardından konuşan Mesleki İşler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Mike Rouse ve Eğitim ve Yeterlilik Gelişimi Birimi Başkanı Dr. Ecz. Arijana Mestrovic ise pilot uygulama başlatılan 8 odanın geribildirim sunumlarını merakla beklediklerini ifade ederken, çalıştayın verimli geçeceğini umduklarını söylediler.

Sonrasında eczacı odalarının proje koordinatörü meslektaşlarımız, bölgelerinde öncü eczacılara verdikleri eğitim ve öncü eczanelerde başlatılan uygulamalarla ilgili genel görüşlerini, deneyimlerini ve izlenimlerini katılımcılarla paylaştı.

Günün ikinci yarısında, projenin bundan sonraki aşaması olan, öncü eczanelerin değerlendirilmesi ve proje verilerinin rakamsal olarak toplanması ve yorumlanması konularında katılımcılara eğitim verildi ve gün sonunda, katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Programın ikinci gününde ise, Arijana Mestrovic ve Mike Rouse tarafından, Yeni Eğitim Modeli oluşturulması konusunda bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi.