Değerli Meslektaşımız;

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında 01.04.2016 tarihinde imzalanan protokolün 3.7 maddesinde atıfta bulunulan Ek-4’ün 14.Maddesinde yer alan reçete dağıtım gruplarına ilişkin düzenleme aşağıdaki şekildedir:

• ç - maddesi uyarınca: Özel ya da Kamu Diyaliz Merkezlerinde düzenlenmiş tüm reçeteler”in Farmainbox reçete tevzi sisteminde bu isimle yer alan reçete grubuna işlenmeleri için,
  • p - maddesi uyarınca: Rituximab,Abatasept,Tofasitinibsitrat,Kanakinumab,Tosilizumab,Sertolizumab”etken maddelerini içeren ilaçlara ait reçetelerin, bu isimlerle yer alan gruplara işlenmeleri için sistemde yeni reçete grubu açılmıştır.

ç ve p-maddelerine istinaden açılan reçete grupları, bölgesel reçete karşılama analizlerinin yapılması için ilk aşamada limitsiz olarak işlem görecek, yapılacak olan incelemeler sonrası limitlere ilişkin değişiklikler yapılacaktır.

Buna göre,

A- Özel ya da Kamu Diyaliz merkezlerinden çıkan Eritropoietin, Darbopoetin…vb ihtiva eden ilaçlar ile hastanın hastalığı ile alakalı kullanacağı diğer ilaçlar aynı reçetede yer aldığında tüm ilaçlar ve reçete, Farmainbox reçete tevzi sistemindeki “Eritropoietin-Darbepoietin Reçete grubuna;

B- Özel ya da Kamu Diyaliz merkezlerinden çıkan Eritropoietin, Darbepoietin ihtiva etmeyen diğer tüm reçeteler ise yine Farmainbox reçete tevzii sistemindeki “Diyaliz Merkezlerinden Çıkan Eritropoietin-Darbepoietin Harici Reçeteler” grubuna

C- Rituximab,Abatasept,Tofasitinibsitrat,Kanakinumab,Tosilizumab,Sertolizumab etken maddelerini içeren ilaçlara ait reçetelerin, bu isimlerle açılan reçete grubuna işlenmesi gerekmektedir.

Sisteme girişlerin yapılmasına istinaden icmal listeleri üye tarafından Bölge Eczacı Odasına onaylatıldıktan sonra Kuruma fatura edilecektir.

Saygılarımızla

SAMSUN ECZACI ODASI