40.A.002790

23.05.2016

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası tarafından Birliğimize iletilen yazı ile; meslektaşlarımızdan Ecz. Tuğba Çavuşoğlu Acar'ın 7 yaşındaki oğlu Eren'in Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi görmekte olduğu ve bu doğrultuda uygun kök hücre bulunabilmesi adına bir kampanya başlatıldığı konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Bilindiği üzere, 2016 Nisan ayı içerisinde Malatya Eczacı Odamız üyelerinden meslektaşımız Ecz. Mehmet AKGÜN için başlatılan kampanyaya destek sağlanabilmesi adına Birliğimiz tarafından Türk Kızılayı ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmişti. Bu doğrultuda hem başlatılan kan bağışı kampanyalarının daha da güçlenmesine hem de en yakın sağlık danışmanı olan eczacılarımızın konu hakkında doğru bilgilendirmelerle etkin yönlendirmeleri yapabilmelerine destek sağlayabilmek amacı Kızılay Kök Hücre Koordinasyon MerkeziOperasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirme materyalleri 05.04.2016/1908 sayılı yazımız ile Bölge Eczacı Odalarımıza duyurulmuş, aynı zamanda web sitemiz aracılığı ile de tüm meslektaşlarımıza bilgisine sunulmuştu.

Tedavi görmekte olan tüm çocuklarımız ve hastalarımız için umut kaynağı olabilmek, başlatılan kan bağışı kampanyalarının daha da güçlenmesine destek sağlayabilmek adına Kızılay Kök Hücre Koordinasyon Merkezi- Operasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan kök hücre bağışı hakkında bilgilendirme metni ve Kayseri Eczacı Odamız tarafından Birliğimize iletilen duyuru metni ekte bilgilerinize sunulmaktadır. Ayrıca nasıl ve nerede bağışta bulunulabileceği ile ilgili ayrıntılı bilgiye Türk Kızılayı'nın resmi internet sitesi olan www.kanver.org adresinden ulaşılabilmektedir. Odalarımızın talebi doğrultusunda Türk Kızılayı bağışçı kazanım uzmanları ile iletişime geçilerek konuya ilişkin bölgenizde eğitim organizasyonları düzenlenebilecektir. Bilgilerinizi ve tüm üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY