ODAMIZDA TOPLANAN MİADI GEÇMİŞ ATIK İLAÇLAR İMHA EDİLDİ

Değerli Meslektaşımız,

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile kasım ayından bu zamana kadar görüşerek yaptığımız ortak bir çalışma neticesinde ortaya çıkan “Atık İlaç Çöp Değildir” sloganıyla; evlerde tarihi geçen veya atıl durumda bulunan ilaçların, hem insan sağlığı, hem de çevre kirliliği açısından oluşturduğu risklerin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

1 – 31 Mayıs tarihleri arasında yaptığımız bu çalışmanın sonrasında meslektaşlarımız ilaçlarla birlikte ilaç listelerini onaylanmak üzere 17 Haziran 2016 Cuma mesai bitimine kadar odamıza teslim etmişlerdir.

Süreç içerisinde eczanelerimizden 14220 kg miadı dolmuş / bozulmuş ilaç odamıza getirilmiş ve 28.06.2016 tarihinde İZAYDAŞ Yakma Tesislerine gönderilmiş yasa ve yönetmeliklere uygun olarak imhası sağlanmıştır. Böylelikle hem insan sağlığı ve çevre kirliliği açısından oluşacak risklerin önüne geçilmiş hem de yaklaşık olarak 7440 kwh enerjiye dönüştürülerek ülke ekonomisine katkıda bulunulmuştur.

İZAYDAŞ tarafından imha edilen ilaçların onaylı imha tutanakları odamıza ulaşmış olup, bu tutanakların odamızdan alınarak 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 13:00’ a kadar eczane muhasebelerine ulaştırılması gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur

Saygılarımızla