Eczacılarımızın, İTS’de yer alan Deaktivasyon Bildirimi ve Deaktivasyon İptali uygulamalarını; stok sayımı ve İTS’de görünen ancak stoklarında bulunmayan ilaçlara ait karekodları İTS kayıtlarından silmek amacıyla 30.11.2016 tarihi sonrasında da kullanabilmesi için Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvuruda bulunulmuş ve bu konuda görüşmeler gerçekleştirilerek uygulamalarla ilgili süre uzatımı sağlanacağı bilgisi alınmış; 30.11.2016 tarihinde Kurumla yapılan görüşmelerde süre uzatma duyurusunun Kurum tarafından ilerleyen günlerde yayımlanacağının öğrenildiği dünkü (30.11.2016 tarihli) duyurumuzla bildirilmiştir.

TİTCK tarafındanwww.titck.gov.trde yayımlanan 01.12.2016 tarihli duyuru ile, İlaç Takip Sistemindeki Deaktivasyon Bildirimi ve Deaktivasyon İptali servislerinin, 31 Ocak 2017 tarihine kadar kullanıma açık olacağı duyurulmuştur.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TİTCK tarafından yayımlanan duyuru için tıklayınız.