Kan Kardeşim Projesi
D.O.B Takvimi için tıklayınız.
Bilet almak için tıklayınız.

Vefat - Ecz. Güneşhanım C..
Nakil - Ecz. Nalan İvren ..
Vefat - Ecz. Arzu Ertürer..
Nakil - Ecz. Seda Er Pala..
Nakil - Ecz. Basri Türker..
Vefat - Ecz. Oğuzhan Koba..

Sağlıkta Şiddete " Dur..
İlaçta Yeni Kriz Kapıd..
Hastalar İlaçsız Kaldı..
İlaç Karaborsaya Düştü..
Sağlıkta Zam İsyanı ( ..
Eczacılar Panik Butonu..
Eczacılar Mali Genel K..
" Hastalar Ölüme Terke..
Bu Aşı Artık Ücretsiz ..

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği Ankara’da Gerçekleştirildi  (13-03-2017)

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği Ankara’da Gerçekleştirildi

Eczacılar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Ankara’da buluştular.

11 Mart Cumartesi günü gerçekleşen etkinlik kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın eczacılar, sabah saatlerinde ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Kalabalık bir grup halinde katılım sağlayan kadın eczacılar, TEB Merkez Heyeti Üyeleri Ecz. F. Esin Demirtok İyiel, Ecz. Ümran Pelenkoğlu ve Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Aylin Yalçınkaya öncülüğündeki Heyet ile birlikte Anıtkabir mozolesine çelenk bıraktılar.

Ata’nın huzurunda başlayan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinliği öğle yemeği ve söyleşi ile devam etti.

Daha sonra, TEB Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı üyeleri, eczacı odalarının başkan ve yöneticileri ile eşleri, dekanlar, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, eczacılık fakültesi öğrencileri ve Ankaralı eczacılardan oluşan yaklaşık 500 kadın eczacının katılımıyla, Gazeteci-Yazar İsmail Küçükkaya ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi sonrasında tüm katılımcılara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleme aldığı “NUTUK” kitabı hediye edildi.

Söyleşi öncesinde, TEB Merkez Heyeti adına konuşan Ecz. F. Esin Demirtok İyiel, Cumhuriyet kadınlarını selamlayarak konuşmasına başladı. İyiel, mesleğine sahip çıkan tüm eczacı kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü kutladı ve gelenlere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, tüm emekçi kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak başladığı konuşmasında; bu önemli günde kadınların trajik hikayelerle değil, toplumda hak ettiği yeri bulduğu ve hor görülmediği, dışlanmadığı, emeğinin küçümsenmediği, başarılarının görünür kılındığı bir şekilde anılması gerektiğini belirtti.

Ardından Gazeteci İsmail Küçükkaya sahneye çıktı. Yaklaşık 2 saat süren söyleşisine ilgi oldukça büyüktü.

Haber okuma sayısı: 137