D.O.B Takvimi için tıklayınız.
Bilet almak için tıklayınız.

Vefat - Ecz. Hüseyin Uçar..
Kapanış - Ecz. Erhan Baş ..
Vefat - Ecz. Güneşhanım C..
Nakil - Ecz. Muhammed Fur..
Nakil - Ecz. Nalan İvren ..
Vefat - Ecz. Arzu Ertürer..

Kendi İlacımızı Üretme..
Sağlıkta Şiddete " Dur..
İlaçta Yeni Kriz Kapıd..
Hastalar İlaçsız Kaldı..
İlaç Karaborsaya Düştü..
Sağlıkta Zam İsyanı ( ..
Eczacılar Panik Butonu..
Eczacılar Mali Genel K..
" Hastalar Ölüme Terke..

Renkli Reçete Sistemi Hakkında  (16-03-2017)

Bilindiği üzere, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan duyuruya istinaden  17 Mart 2017 tarihi itibari ile tüm Türkiye'de "Renkli Reçete Sistemi" uygulaması başlayacaktır.

Mor ve turuncu reçeteler için sistem henüz kullanıma açılmadığından, uygulama önceden olduğu gibi devam edecektir.

Bu tarihten itibaren uyuşturucu madde ve müstahzarları ile psikotrop madde ve müstahzarları için elektronik reçete düzenlenmesi gerekmektedir.

Basılı kağıt olarak kırmızı ya da yeşil reçete düzenlenebilecek istisnai durumlar:

- Teknik sebeplerle Renkli Reçete Sisteminin çalışmaması durumunda ve henüz sistem entegrasyonu sağlanamayan sağlık hizmet sunucularında basılı kağıt olarak düzenlenen kırmızı ya da yeşil reçete üzerinde "Sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir'' ibaresi kaşe ya da el yazısı şeklinde ve bu ibarenin reçeteyi düzenleyen hekim tarafından onaylandığı ıslak imzalı reçeteler,

- Kişiye özel yurt dışından getirilen uyuşturucu ya da psikotrop ilaçları içeren reçeteler,

- Veteriner hekimler tarafından düzenlenen uyuşturucu ya da psikotrop ilaçları içeren reçeteler,

- Kontrole tabi madde içeren fakat sistemde bulunmayan majistral reçeteler,

olarak belirlenmiştir.

"Renkli Reçete Sistemi" uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktalar:

- Sisteme giriş yapmak için öncelikle kullanıcı türü olarak eczane seçilerek, İlaç Takip Sistemi için kullanılan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılabilecektir.

-  Uygulamanın başlayacağı 17 Mart 2017 tarihi itibari ile düzenlenen tüm kırmızı ve yeşil reçetelerin (elektronik veya kağıt) https://renklirecete.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilen "Renkli Reçete Sistemi"ne kaydının yapılması,

- İstisnai kapsam dahilinde matbu olarak düzenlenen kırmızı ya da yeşil reçetelerin kaydının  manuel olarak "reçete oluştur" bölümünden yapılması, ikinci nüshaların önceden olduğu gibi SGK'ya gönderilmesi,

-Serbest eczaneler tarafından karşılanan kırmızı ve yeşil reçetelere ait "Renkli Reçete Sistemi''nden alınan aylık listeninönceden olduğu gibi takip eden ayın 10'una kadar İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilmesi (manuel olarak düzenlenen reçetelerin ilk nüshası ile birlikte),

- Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, hastanın reçetesini karşılamadan önce (ücretli ya da kurum reçetesi) mutlaka sistemden hastanın ilaç bilgisi kontrolünün yapılması,

- Sistemde henüz rapor kayıtları bulunmadığından, raporların manuel olarak kayıt edilmesi,

- 17 Mart tarihinden itibaren karşılanan kırmızı ve yeşil reçetelerin önceden olduğu gibi dijital ortamda kayıtlarının tutularak ve denetim esnasında yetkililere gösterilmesi,

- Sistemle ilgili her türlü sorunun renkli.recete@titck.gov.tr adresine iletilmesi,

hususlarına dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

Kılavuz için tıklayınız.

Haber okuma sayısı: 1380