ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102’ İNCİ YILDÖNÜMÜ (18- 03 2017)

18 Mart 2017 Çanakkale Zaferi’ nin 102. yıldönümü.

Çanakkale Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası, emperyalizme karşı bir bağımsızlık ve mücadele destanı olarak tarihe yazılmıştır. Çanakkale Savaşı, bu ülke halkının toprağı ve özgürlüğü uğruna topyekun mücadelesinin adıdır.

Çanakkale Zaferi, masa başında ülkeleri parçalamaya, insanları esir etmeye, halkları birbirine düşürmeye, ülkeleri kurmaya ya da yok etmeye çalışan emperyalist güçlere karşı verilmiş en iyi yanıttı. O toprakları kendi kanı ile sulayan binlerce genç, bizlere çok önemli bir ders vermişti. Bizlere özgür bir ülkede yaşamak için nelerin feda edilebileceğini göstermişti. Bugün Çanakkale Anıtı, o binlerce gencin bir asrı bulançağrısının somut bir ifadesi olarak durmakta ve yalnızca bizlere değil tüm dünyaya bağımsızlık mücadelesi açısından çok açık bir ders vermektedir.

Çanakkale Savaşları yalnızca Türkiye’yi değil, bir bütün olarak tüm dünyayı derinden etkilemiştir. Dünya paylaşım savaşının yönünü değiştirmiş ve imkansız olanı gerçek kılmıştır. Diğer yandan bu Zafer, yalnızca bağımsızlık ateşini yakmamış, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in dehasını açığa çıkarmıştır. Bu anlamıyla Kurtuluş Savaşı sürecine çok önemli etkisi olmuştur.

Bizler de bu anlamlı günde, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nde kararlılıkla, inançla, canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz.