Vefat - Ecz. Sibel Sağlam..
Vefat - Ecz. Kemal Bir' İ..
Vefat - Ecz. Asude Nesrin..
Kapanış - Ecz. Egemen Bil..
Vefat - Ecz. Banu Sarıkay..
Vefat - Ecz. Birsen Karac..

Kendi İlacımızı Üretme..
Sağlıkta Şiddete " Dur..
İlaçta Yeni Kriz Kapıd..
Hastalar İlaçsız Kaldı..
İlaç Karaborsaya Düştü..
Sağlıkta Zam İsyanı ( ..
Eczacılar Panik Butonu..
Eczacılar Mali Genel K..
" Hastalar Ölüme Terke..

Danıştay Kararı İle İlgili Duyuru Hakkında  (03-08-2017)

Danıştay Kararı İle İlgili Duyuru Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan duyuruda;

Danıştay Onbeşinci Dairesinin 2017/287 E. sayılı dosya ile açılan davaya ilişkin 17/05/2017 tarihli kararı ile 26.11.2016 tarihli ve 29900 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 17 nci maddesi ile değiştirilen, 24/03/2013 tarihli ve 28597 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.2.34 numaralı maddesinin 3 üncü fıkrasının (b) bendi”nin yürütmesi durdurulduğu;

Kararın Kuruma tebliğ edildiği tarih olan 24/07/2017 tarihinden başlayarak Sağlık Uygulama Tebliğinin ilgili maddesi bu doğrultuda yürütüleceği bildirilmektedir. Kurum duyurusu ektedir.

İlgili maddenin Tebliğdeki mevcut şekli ile 24.07.2017 tarihi itibariyle yürütüleceği şekli aşağıda yer almakta olup, Kurum duyurusuna ekten ulaşılabilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kurum duyurusu için tıklayınız.

Tebliğdeki Mevcut Hali 24.07.2017 Tarihi İtibariyle Yürütüleceği Hali

(Ek: RG- 26/11/2016- 29900/ 17-b md. Yürürlük: 29/11/2016)

(3) Natalizumab; yalnızca yüksek derecede aktif relapsing remitting multipl skleroz hastalarından, en az bir yıl süre ile bir beta interferon veya glatiramer asetat tedavisine yanıt vermeyen ve yüksek hastalık aktivitesine sahip olan hastalarda kullanılır.

a) Yanıt vermeyen hastalar; en az bir yıllık tedavi süresince ataklarında değişiklik olmayan veya yılda en az bir atak  geçirmiş olan veya ataklarında artış gözlenen ve hastaların beyin Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG)’sinde en az 1 adet Gadolinium-artırıcı lezyon veya en az 9 adet T2-hiperintens lezyonu bulunması durumundaki hastalardır.

b) Natalizumab tedavisine başlamak için PML (Progresif multifokal lökoensefalopati) riskini belirleyen Anti-JCV Antikor Testi sonucunun negatif olduğunun raporda belirtilmiş olması gerekir. Bu test tedavi boyunca yılda iki kez yapılır ve her raporda test sonucu belirtilir. Test sonucunun pozitif olması halinde tedavi sonlandırılır.

c) Üçüncü basamak sağlık kurumlarında bu durumların belirtildiği ve nöroloji uzman hekiminin yer aldığı 6 aylık sağlık kurulu raporuna dayanılarak nöroloji uzman hekimleri tarafından reçete edilir.

(Ek: RG- 26/11/2016- 29900/ 17-b md. Yürürlük: 29/11/2016)

Haber okuma sayısı: 335