Vefat - Ecz. Zerin Eryılm..
Vefat - Ecz. Engin Yılmaz..
Vefat - Ecz. Gökhan Taşkı..
Vefat - Ecz. Özlem Aydın ..
Vefat - Ecz. Aynur Muştu ..
Açılış - Ecz. Necla Kamer..

Bakanlıktan Sonra Ecza..
Meme Kanseri İlacı Sık..
Eczamatik Çözüm Değil ..
Kendi İlacımızı Üretme..
Sağlıkta Şiddete " Dur..
İlaçta Yeni Kriz Kapıd..
Hastalar İlaçsız Kaldı..
İlaç Karaborsaya Düştü..
Sağlıkta Zam İsyanı ( ..

Çift Hekim İmzalı Reçeteler Hakkında  (10-10-2017)

10.10.2017

40.A.00/12135

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Birliğimize tek reçetede yer alan birden fazla hekim imzasının bulunması sebebiyle reçete kesintilerinin yapıldığının Bölge Eczacı Odaları tarafından aktarılması üzerine, konu Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilmiş;

Kurum tarafından 10 Ekim 2017 tarihinde yayımlanan duyuru ile;

İlaç bedellerinin Kurum tarafından ödenebilmesi için, reçete yazımında ve rapor düzenlenmesinde Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.1 Reçete ve sağlık raporu yazım ilkeleri Maddesinin yanı sıra Tebliğ ve eklerinde yer alan diğer hususların da uygulanması gerektiği;

Buna göre, farklı uzman hekimlerce düzenlenen ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Hekim onayı gerektiren ilaçlara ilişkin reçeteler haricindeki reçetelerin gerek Kurum MEDULA Eczane sisteminde veya Tebliğin 4.1.5 - Elektronik reçete uygulaması maddesinde yer alan koşulların varlığı halinde manuel reçete ortamında TEK HEKİM İMZASI OLACAK ŞEKİLDE düzenlenmesi gerektiği;

Kuruma yapılan başvurularda manuel olarak düzenlenmiş çift hekim imza ve kaşeli reçetelere istinaden hastalara ilaçların temin edildiği belirtildiğine değinilerek;

15 Ekim 2017 tarihinden itibaren Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Hekim onayı gerektiren ilaçlara ilişkin reçeteler haricinde çift hekim imzalı reçete düzenlenmesi durumunda reçetelerin Kurumca geri ödemesi yapılmayacağı bildirilmektedir.

Kurum duyurusu ekte yer almakta olup bilgilerinizi ve üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY

Kurum duyurusu için tıklayınız.

Haber okuma sayısı: 365