Vefat - Ecz. Zerin Eryılm..
Vefat - Ecz. Engin Yılmaz..
Vefat - Ecz. Gökhan Taşkı..
Vefat - Ecz. Özlem Aydın ..
Vefat - Ecz. Aynur Muştu ..
Açılış - Ecz. Necla Kamer..

Bakanlıktan Sonra Ecza..
Meme Kanseri İlacı Sık..
Eczamatik Çözüm Değil ..
Kendi İlacımızı Üretme..
Sağlıkta Şiddete " Dur..
İlaçta Yeni Kriz Kapıd..
Hastalar İlaçsız Kaldı..
İlaç Karaborsaya Düştü..
Sağlıkta Zam İsyanı ( ..

Tıbbi Malzeme Reçeteleri Karşılanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Hakkında  (11-10-2017)

Bildiğiniz gibi 1 Temmuz 2017 itibariyle 116 kalem tıbbi malzemeyi sosyal güvence kapsamında Medikal Medula’ya kayıt işlemlerini yaparak eczanelerimizden verebilmekteyiz.

Konuyla ilgili dikkat edilecek noktalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur;

• Tıbbi malzeme provizyon işlemlerinin tamamı https://medsahis.sgk.gov.tr/sahis/pages/login.jsp adresi üstünden yapılacaktır.

https://medsahis.sgk.gov.tr/sahis/pages/login.jsp adresine giriş için sabit ip zorunluluğu olmayıp, herhangi bir yerden giriş yapılabilmektedir.

https://medsahis.sgk.gov.tr/sahis/pages/login.jsp adresine giriş için mevcut Medula sicil numaranızı ve şifrenizi kullanabilirsiniz. Fatura keserken ise SGK tarafından verilmiş olan yeni şifreler kullanılmalıdır.

• Tüm tıbbi malzemelerin reçete kaydının yapılabilmesi için öncelikle ilgili hastanın tıbbi malzeme raporunun Medikal Medula’ya işlenmiş olması gerekmektedir. Rapor kaydı olmayan hastalara reçete kaydı yapılmasına sistem izin vermemektedir.

• Hasta alt bezi dışındaki diğer tıbbı malzemelerin SGK’ya faturalandırılabilmesi için öncelikle https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresli Ürün Takip Sistemi (ÜTS)’nde eczane kaydımızın yapılmasının ardından, yine ÜTS’de ilgili firmadan, ilgili ürünler için “bayilik” onayının alınmış olması gerekmektedir.

• ÜTS’de yapılacak işlemler için e-imza kullanmanız gerekmektedir.

• E-imza ile ÜTS’ye girişte sorun yaşıyorsanız https://titubb.titck.gov.tr/forms/resources/ArkSigner-Installer-StandardUser-v2.1.0.exe adresindeki yazılımı indirip bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Buna rağmen e-imzanızı kullanamıyorsanız e-imzayı aldığınız firma ile iletişime geçebilirsiniz.

• Reçete ve rapor girişlerinde ilgili malzemenin SUT kodunun da girilmesi gerekmektedir. Kodu bilmiyorsanız bile Medula ekranındaki “ARA” butonu ile SUT kodunu bulabilirsiniz.

• Kayıt işlemleri sırasında ekranda “İşlem başarısız, Sistem hatası” uyarısı çıkabilmektedir. Kurumla yapılan görüşmede bu hatanın anlık bir teknik hata olduğu işlemin tekrar denenmesi gerektiği bilgisi paylaşılmıştır.

• Medula’ya giriş ve tüm provizyon işlemleriyle ilgili sorularınızı tmdestek@sgk.gov.tr adresine iletebilirsiniz.

Haber okuma sayısı: 649