Vefat - Ecz. Ayser Çebi (..
Vefat - Ecz. Şakir Piyade..
Vefat - Ecz. Arzu Ertürer..
Vefat - Ecz. Zerin Eryılm..
Devir - Ecz. Ayşegül Demi..
Vefat - Ecz. Engin Yılmaz..

Bakanlıktan Sonra Ecza..
Meme Kanseri İlacı Sık..
Eczamatik Çözüm Değil ..
Kendi İlacımızı Üretme..
Sağlıkta Şiddete " Dur..
İlaçta Yeni Kriz Kapıd..
Hastalar İlaçsız Kaldı..
İlaç Karaborsaya Düştü..
Sağlıkta Zam İsyanı ( ..

Erlotinib ve Pirfenidon Etken Maddeli İlaçlara Ait Raporların Geçerliliği Hakkında  (28-12-2016)

40.A.00112
28.11.2017

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere 09.09.2017 tarih ve 30175 sayılı Resmi Gazete’de “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayımlanmıştır.

Yayımlanan Tebliğ ile SUT’un “4.2.14.C - Özel düzenleme yapılan ilaçlar” başlığı altında yer alan “Erlotinib” etken maddesi ile “4.2.46 Idiyopatik Pulmoner Fibrozis (IPF) tedavisinde ilaç kullanım ilkeleri” başlığı altında yer alan “Pirfenidon” etken maddesinin kullanım koşullarında değişiklikler yapılmıştır.

23.09.2017 tarihinden önce bu etken maddeleri içeren ilaçlarla tedaviye başlamış hastalara ait mevcut raporların geçerli olup olmadığı ve bu hastaların tedavilerine hangi koşullar ile devam edeceği konusunda tereddütler oluşması üzerine konu Sosyal Güvenlik Kurumu’na Birliğimiz ve Afyon Eczacı Odamız tarafından sorulmuş olup;

Kurum tarafından iletilen ve ekte yer alan 16.11.2017 tarih ve 13980134 sayılı yazı ile 17.11.2017 tarih ve 13980258 sayılı yazıda;

Bu kapsamda 23.09.2017 tarihinden önce düzenlenmiş sağlık raporlarının süresi sonuna kadar geçerli kabul edileceği; başlangıç, idame ve sonlandırma kriterlerine yönelik yapılan yeni düzenlemelerde, 23.09.2017 tarihi ve öncesi tedavine başlamış hastalar için, hastanın tedaviye başladığı tarihte yürürlükte bulunan SUT hükümlerinde bulunan başlangıç kriteri ve devam kriterinin kabul edileceği; tedavinin devamında yürürlükteki başlangıç kriterleri ve devam kriterinin ayrıca aranmayacağı belirtilmektedir.

Bilgilerinizi ve tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY

Kurum yazıları için tıklayınız.

Haber okuma sayısı: 162