Vefat - Ecz. Ayser Çebi (..
Vefat - Ecz. Şakir Piyade..
Vefat - Ecz. Arzu Ertürer..
Vefat - Ecz. Zerin Eryılm..
Devir - Ecz. Ayşegül Demi..
Vefat - Ecz. Engin Yılmaz..

Bakanlıktan Sonra Ecza..
Meme Kanseri İlacı Sık..
Eczamatik Çözüm Değil ..
Kendi İlacımızı Üretme..
Sağlıkta Şiddete " Dur..
İlaçta Yeni Kriz Kapıd..
Hastalar İlaçsız Kaldı..
İlaç Karaborsaya Düştü..
Sağlıkta Zam İsyanı ( ..

Eczanelerin ÜTS Kaydının 01.01.2018’e Kadar Tamamlanması Hakkında  (01-12-2017)

41.A.00197

30.11.2017

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan duyuru ile, TİTUBB sistemine veri girişinin 04.06.2017 tarihi itibariyle kapanacağı ve Ürün Takip Sistemi’nin 12.06.2017 tarihinde hizmete gireceği ilgililer ile paylaşılmış, 09.06.2017 tarihinde değişikliğe ilişkin bilgilendirme Birliğimiz internet sayfası üzerinden yapılmıştı.

Ayrıca 14.06.2017 tarihinde “Eczanelerden Tıbbi Malzeme Temini, Ürün Takip Sistemi İşlem Basamakları ve Medula Giriş İşlemleri” hakkında Birliğimiz tarafından hazırlanan bilgilendirme dosyası meslektaşlarımız ile paylaşılmıştı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Birliğimize iletilen ve ekte yer alan 09.11.2017 tarihli yazıda;

Eczanelerin İl Sağlık Müdürlükleri tarafından ruhsatlandırılan yerler olarak Kurum EYS Sistemi’nde kayıt olduğu; ÜTS’ye TC kimlik numaraları üzerinden eczanelerin kaydının yapılması gerektiği; bu işlemleri eczacıların e-imza ve mobil imza ile 01.01.2018 tarihine kadar yapması gerektiği belirtilerek;

ÜTS’ye erişimin https:/utsuygulama.saglik.gov.tr/ adresinden sağlanabildiği, sistemin kullanımı ile ilgili kullanıcı dokümanına https:/uts.saglik.gov.tr/ linkinden ulaşılabildiği aktarılmaktadır.

Kurum tarafından iletilen ve ekte yer alan 29.11.2017 tarihli yazıda da eczanelere yönelik kapsamlı bilgilendirme yer almaktadır.

“Eczanelerden Tıbbi Malzeme Temini, Ürün Takip Sistemi İşlem Basamakları ve Medula Giriş İşlemleri” hakkında Birliğimiz tarafından hazırlanan bilgilendirme dosyası internet sitemizin ana sayfasında sol kısımda yer alan “Uygulamalar” menüsü altında “Bilgilendirme - Tıbbi Malzeme Temini” butonunda bulunmaktadır.

Bilgilerinizi ve tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY

Kurum yazıları için tıklayınız