Vefat - Ecz. Banu Hale Ça..
Vefat - Ecz. Ayser Çebi (..
Vefat - Ecz. Şakir Piyade..
Nakil - Ecz. Rumeysa Günd..
Nakil - Ecz. Oya Dengiz D..
Kapanış - Ecz. Erden Giri..

Türk Kızılayı' Ndan Eğ..
Kanser Hastaları İlaç ..
Reçetesiz İlaç Kamu Za..
Aşı Halk Sağlığnın Tem..
Hapı Yutacağız (gerçek..
Eczanelerde De Bulunuy..
İlkadım'a Dev Projeler..
Projelere Destek Var (..
Ortak Ses Güçlü İcraat..

Vergi Borcu Yoktur Yazısı İstenmeyeceği Hakkında  (10-01-2018)

Vergi Borcu Yoktur Yazısı İstenmeyeceği Hakkında

T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 25.12.2017 tarihli Tahsilat Genel Tebliği (Seri:A Sıra No:1’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ) ile yapılan bildirimle, 01.01.2018 tarihinden itibaren başlayacağı duyurulan borç sorgulama işlemlerinin meslektaşlarımıza yeni bir iş yükü getirmemesi amacıyla; T.C.Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal, T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı ile, Tebliği yayımlanmasının hemen ardından görüşmeler yapılmıştır.

Meslektaşlarımızdan talep edilen “Borcu Yoktur Yazısı” ile ilgili Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda vergi borcunun sorgulanması hususundaki düzenlemenin uygulaması 1 Mart 2018 tarihine ertelenmiştir.Meslektaşlarımızın herhangi bir şekilde “Vergi Borcu Yoktur” yazısı temin etmeleri gerekmemektedir. Mart ayından sonra da vergi borcu sorgulaması web servisler aracılığıyla Kurumlar arasında yapılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Haber okuma sayısı: 259