Vefat - Ertuğrul Karakoç'..
Vefat - Ecz. Asım Sümer' ..
Nakil - Ecz. Begüm Narin ..
Vefat - Ecz. Mevlüde Güla..
Açılış - Ecz. Erkan Uçar ..
Vefat - Ecz. Banu Hale Ça..

İlaçta "kur" Tedirginl..
Karacan: İlaç Krizinin..
İlaç Zammı Kapıda (hal..
Keytruda İçin Kampanya..
Türk Kızılayı' Ndan Eğ..
Kanser Hastaları İlaç ..
Reçetesiz İlaç Kamu Za..
Aşı Halk Sağlığnın Tem..
Hapı Yutacağız (gerçek..

Normal Reçete ile Verilmesi Gereken Kontrole Tabi İlaçlar Konusu İle İlgili Erteleme Talebimiz Hakkında  (06-02-2018)

25.01.2018 tarihli talimatnamede; belirtilen basılı reçetelerin asıllarının ve sosyal güvenlik provizyon sistemi üzerinden yazılarak hasta tarafından ödemesi yapılıp temin edilen elektronik reçete çıktılarının 5 yıl saklanması gerektiği belirtilmektedir.

Bu durum eczane pratiği açısından büyük bir iş yükü oluşturacağından ve yönetmeliğin ilgili maddesi mevcut reçete kayıtlarının elektronik ortamda tutulmasına imkan verdiğinden; bu reçetelerin eczane otomasyon sistemlerinde saklanması ve eczane otomasyon programları ile Renkli Reçete Sistemi arasında entegrasyon sağlanıncaya kadar uygulamanın ertelenmesi talebimiz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na ve yazılı olarak iletilmiştir.

Aynı zamanda bu konunun meslektaşlarımız üzerinde oluşturacağı ekstra iş yükü Kurum Başkanı Sayın Dr. Hakkı Gürsöz’e de sözlü olarak iletilmiştir.

Gelişmelere ilişkin güncel bilgiler meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Haber okuma sayısı: 385