‘’1.4.2018 tarihinde imzalanan yeni medikal malzeme temin sözleşmesine göre meslektaşlarımızın medikal malzeme satışı yapılabilmesi için (Hasta alt bezleri dahil) mutlaka ÜTS kaydı yapması gerekmektedir. ÜTS kaydı olmayan eczanelerin mutlak suretle 31.05.2018 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

ÜTS Nedir?

ÜTS (Ürün Takip Sistemi) eczaneler, medikaller ve optiklerin medikal malzeme alış, satış ve bayilik işlemlerini yönetmesi ve ilgili medikal malzemelerin izlenmesi için kurulmuş Sağlık Bakanlığına bağlı web tabanlı takip sitemidir.

ÜTS Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve TUBİTAK ortaklığıyla geliştirilen ve 09.06.2017 tarihinde kapatılan TİTUBB sistemi yerine devreye sokulan ve medikal malzemeler için kullanılan tek sistemdir.

ÜTS’ ye https://utsuygulama.saglik.gov.tr/ adresinden giriş yapılır.

ÜTS Kaydı Neden Gereklidir?

1.4.2018 tarihinde imzalanan yeni medikal malzeme temin sözleşmesine göre meslektaşlarımızın medikal malzeme satışı yapılabilmesi için (Hasta alt bezleri dahil) mutlaka ÜTS kaydı yapması gerekmektedir. ÜTS kaydı olmayan eczanelerin mutlak suretle 31.05.2018 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Aksi taktirde geriye dönük ödeme kesintilerinin yapılacağı kurum tarafından bildirilmiştir.

Tekrar hatırlatmak isteriz ki tıbbi malzeme 2018 sözleşmesinin 3.2.8 maddesi gereği bu sözleşmeyi imzalayan tüm meslektaşlarımızın ÜTS’ye kayıt yaptırmaları gerekmektedir. ÜTS kaydınız yoksa 31.05.2018 tarihine kadar aşağıdaki basamakları takip ederek ÜTS kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.

Önceden TİTUBB Kaydım Var, Yeterli mi?

TİTCK medikal malzemelerin izleminde artık TİTUBB sistemini kullanmamaktadır. Önceden yapılmış TİTUBB kayıtları ÜTS kaydı yerine geçmez, meslektaşlarımızın yeniden ÜTS kaydı yaptırmaları gerekmektedir.

Eczanemizin ÜTS’ye Kaydını Nasıl Yaparız?

ÜTS kaydı yapmak isteyen meslektaşlarımızın öncelikle E-İmza temin etmeleri gerekmektedir. Önceden E-imza almış meslektaşlarımızın E- imza geçerliliklerini 3 yılda bir yenilemeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz. E-İmzası olmayan meslektaşlarımız temin için odamızla iletişime geçebilirler.

ÜTS’ye kayıt için gerekli E-İmza programının çalıştırılabilmesi için ArkSigner programının bilgisayarda kurulu olması gerekmektedir. Ark Signer programını https://www.arksigner.com/indir adresinden indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Eczanenizin ÜTS’ye kaydını aşağıdaki basamakları sırasıyla izleyerek yapabilirsiniz;

1. https://utsuygulama.saglik.gov.tr/ adresine giriniz
  2. Çıkan sayfada mavi kutucuk içindeki UTS başvuru’ya tıklayınız
  3. E-İmzala seçeneğine tıklayınız
  4. E-İmza ile size bildirilen pininizi kullanarak ÜTS’ye giriş yapın. ArkSigner programı kurulu değilse bir üst paragrafı tekrar okuyunuz
  5. Çıkan ekranın sol üst köşesindeki Tıbbi Cihaz Firması Ekle butonuna tıklayınız
  6. Açılan pencerede Faaliyet alanı seçeneğinden Eczaneyi seçiniz
  7. TITUBB tanımlayıcı numaranızı biliyorsanız Evet tıklayınız ve TITUBB tanımlayıcı noyu giriniz(266…. İle başlayan numara), Eczaneyi getir ve TITUBB’dan getir’i tıklayınız
    1. Önceden TİTUBB kaydınız yok ise https://titubb.titck.gov.tr/ adresine giriş yapınız
    2. E-İmza kullanarak Sistem Girişi yapınız
    3. Açılan ekranın sol üst köşesinde Eczane ismi yer alır, Firma Bilgilerine tıklayınız
    4. Açılan sayfada 266 ile başlayan numara TİTUBB tanımlayıcı numaranızdır, bu numarayı bir yere kaydediniz
  8. Kullanıcı bilgileri ekrana geldikten sonra sağ alt köşedeki Kaydet butonuna tıklayınız
  9. Onay mesajına Evet tıklayınız
  10. Ekrana gelen kutuda İmzala Seçeneğini tıklayınız
  11. Çıkan pencerede Kapat’ı tıklayınız
  12. Sağ üst köşede çıkış yap diyerek işlemi tamamlayınız
  13. https://utsuygulama.saglik.gov.tr/ adresine giriş yapınız
  14. Çıkan sayfadaki yeşil kutucuk içindeki UTS Giriş seçeneğine tıklayınız
  15. E-imza ile girişi seçip sisteme giriş yapınız. ÜTS kaydınız tamamlanmıştır.

Yukarıdaki sıralı anlatımın ekran görüntüleri aşağıdadır.

Ek Dosyalar

ÜTS başvuru işlemleri için tıklayınız.