01 Ocak 2017 tarihinde hayata geçen Otomatik Katılım uygulamasına dahil olan her işveren, çalışanları adına bir Emeklilik Şirketi ile sözleşme yapmak ve mevzuattaki kriterlere uyan çalışanları bu plana dahil etmekle yükümlüdür. Aksi durumda çalışan başına 100 TL ceza ödenmesi şartı bulunmaktadır.

Otomatik Katılım Sistemine dahil edilen çalışanların prime esas kazançlarının %3’ü her ay otomatik olarak, Otomatik Katılım Birikimlerine aktarılmaktadır.

Otomatik Katılım uygulamasına, çalıştırılan personel sayısına göre kademeli geçiş imkanı verilmiştir.

Buna bağlı olarak Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Sistemi kapsamında;

• 10 ve üzeri çalışanı bulunan eczanelerin 01 Temmuz 2018 itibariyle,
  • 5 ve üzeri (10’a kadar) çalışanı bulunan eczanelerin 01 Ocak 2019 itibariyle Otomatik Katılım Sistemine geçmiş olmaları gerekmektedir.

Konu ile ilgili girişim yapmak isteyen meslektaşlarımızın Türk Eczacıları Birliği iştiraki olan TEB ARTI Sigorta Brokerlığı A.Ş. (0 312 408 25 00) ile iletişime geçmeleri önemlidir.

Bilgilerinize Sunulur.