Rehber Eczanem Programı Gelişim Çalıştayı Ankara’da Gerçekleştirildi.


Türk Eczacıları Birliği Rehber Eczanem Programı Gelişim Çalıştayı 6-7 Haziran 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri ve Program Genel Koordinatörü Ecz. Arman ÜNEY yaptığı açılış konuşmasında, yaklaşık 3,5 yıldır devam eden Rehber Eczanem Programında bölge eczacı odalarımızın özverili emekleri ile gelinen aşamayı, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları çerçevesinde yapılandırılan yeni dönem uygulama planı taslağına katılımcılarla paylaştı. 2018 yılında uygulamaya alınacak Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon modülleri, yeni dönemde oluşturulması hedeflenen Rehber Eczanem Programı Ulusal Yürütme Komitesi hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptı. Üney, program ekibi ve odalarımızın değerlendirmeleri ile oluşturulacak program stratejik planı ve büyük bir özveri ve heyecanla programa sahip çıkan tüm eczacılarımızın katkıları ile önümüzdeki süreçte Programı daha da ileriye taşımakta kararlı olduklarını ifade etti.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in ardından söz alan Rehber Eczanem Program Danışmanları Prof. Dr Şule Rabuş, Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE) Mesleki İşler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Ecz.Micheal Rouse ve Pharma Expert Consultancy and Education Eğitim ve Yeterlilik Gelişimi Birimi Başkanı Doç.Dr. Ecz. Arijana Mestrovic Rehber Eczanem Programı’na ilişkin görüşlerini ve Programın ülkemizdeki eczacılık uygulamalarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönündeki önemli katkılarından bahsederek programın ulaşmış olduğu aşamadan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

İki gün süren yoğun Çalıştay programı sürecinde öncelikli olarak Rehber Eczanem Programı’nın 2018 ve 2019 yılına dair taslak uygulama planı, Rehber Eczanem Program ekibi yöneticilerinden Ecz. Vildan Özcan tarafından bölge koordinatörlerinin değerlendirmelerine sunuldu.

Katılımcılar farklı gruplar halinde sürdürdükleri çalışmalarda eğitim modülleri, eğitici eğitimleri, bölge eğitimleri, portal kullanımı ve program motivasyonu başlıkları hakkında görüş ve önerilerini ifade ettiler.

Program Danışmanları Doç Dr. Arijana Mestroviç ve Ecz. Mike Rouse’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ikinci gün programında ise katılımcıların en uygun fırsatlarla tanışmasına öncülük etmek, başarılı örnekleri ve en iyi modelleri paylaşmak yeni fırsatlar yaratmak, en başarılı fikirleri toplamak adına altı şapka değerlendirme yöntemi kullanılarak programın daha iyi noktalara taşınmasını sağlayacak önemli çıktılar oluşturuldu. Katılımcılar motivasyonel görüşme ve yöntemleri konusunda bir eğitim programına dahil oldular ve ardından örnek olay incelemesi ile aldıkları bilgileri deneyimleme imkanı buldular.

Rehber Eczanem Programı 2. Gelişim Çalıştayı içerisinde aynı zamanda Rehber Eczanem Programının başarılı bir şekilde yürütüldüğü bölgelerimizden koordinatörlerimiz de kendi deneyimlerini, kendi uygulama yöntemlerini, karşılaştıkları sorunları ve geliştirdikleri çözüm önerilerini katılımcılarla paylaşma imkanı buldular.

6-7 Haziran tarihlerinde iki gün süren rehber Eczanem Programı 2. Gelişim Çalıştayı, Program Koordinatörü ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’inönümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin bölge koordinatörlerinden beklentiler ve Türk Eczacıları Birliği olarak planlanan uygulama takvimine ilişkini hatırlatmaları ve kapanış konuşması ile son bulmuş olup, çalıştaya odamızı temsilen yönetim kurulu üyemiz Ulusal Eğitici - Koordinatör Ecz.S.Özgür ÖZTÜRK katılım sağlamıştır.