Türkiye’nin kanayan yaraları; sağlıkçılara şiddet ve öfke gün geçtikçe daha vahim boyutlara ulaşmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır. Söz konusu şiddet olaylarına hafta sonu bir yenisi daha eklenmiş; Samsun’da özel bir hastanede acil nöbetini tutan doktora saldırı gerçekleştirilmiştir.

Bu üzücü olay, toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye’nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından da oldukça çarpıcıdır. Eskiden savaşlarda dahi dokunulmazlığına saygı duyulan sağlık çalışanları günümüzde sürekli hedef gösterilmek suretiyle giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Hafta sonu yapılacak seçimler öncesi vaatler havada uçuşurken yetkililerin bu konuyu da gündemlerine almaları gerekmektedir.

Samsun Eczacı Odası olarak bu korkunç saldırıyı nefretle kınıyor; yetkilileri yarın çok geç olmadan sağlıklı bir toplum yapısına kavuşmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Ecz. Onur Ferhat Karacan

Samsun Eczacı Odası

Yönetim Kurulu Adına

Başkan