Bilindiği üzere 2014 yılında ve 2016 yılında eczanelerimizde bulunan miadı geçmiş / bozulmuş ilaçların imhasını odamız aracılığıyla gerçekleştirmiş, onaylı listelerini meslektaşlarımıza ulaştırarak hem İTS’den hem de eczane stoklarından düşülmesini sağlamıştık. Yapılan bu işlem sonucunda eczanelerimizde oluşan atıl stok birikimini engellemiş olduk.

Bu yıl da yine eczanelerimizde birikmiş olan miadı geçmiş / bozulmuş ilaçlarımızın imhasını gerçekleştirmek amacıyla toplayacağız.

Bunun için izlenecek yol aşağıdaki gibidir.

Toplama işlemi şu şekilde yapılacaktır.

Eczanenin stoğundaki miadı geçmiş / bozulan ilaçların hazırlanarak listelenmesi (Belgelerin her sayfası kaşeli olmalı) (Liste 2 nüsha olacaktır.)

1. Miadı geçen ilaçların üzeri kırmızı kalem ile çizilip, ilaç kutuları üzerinde görülecek şekilde“İMHA”yazılacak ve bir koli içerisine ayrılacaktır. Kolilerin üzerinde eczane adı mutlaka yazmalıdır. Poşette getirilen ilaçlar teslim alınmayacaktır, işlemi tamamlanmayacaktır. Birden fazla koli oluşturulmuşsa dilekçede koli adedi belirtilecek ve her kolinin üzerine eczane adı mutlaka yazılmış olmalıdır.

2)Miadı geçen ilaçlar eczanelerimizde kullandığımız paket program üzerinden İlaç Takip Sistemine de bildirimi yapılarak 2 (iki) nüsha dökümü alınacaktır. (Ek-2)(Belgelerin her sayfası kaşeli olmalı)

3) EK-1 ‘deki dilekçe doldurulacak ve 2 (iki) nüsha döküm alınan Ek-2 ile birlikte imha edilecek ilaçlarla Samsun Eczacı Odasına teslim edilecektir.(Belgelerin her sayfası kaşeli olmalı)

4)Eczane paket programından alınan Ek-2 listesindeki toplam fiyat KDV hariç olarak maliyet fiyatı olacaktır

5) Odamıza teslim edilen ilaç kolileri ve listeler İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince karşılaştırılarak kontrol edileceğinden kurallara uyulması önemlidir.

6)İmha sonrasında onayları tamamlanmış olarak odamıza iletilen listeler meslektaşlarımız tarafından muhasebelerine teslim edilecektir.

7) İmha edilecek ilaçların içerisinde küpürü eksik, uyuşturucu, psikotrop ve kemoterapide kullanılan ilaçlar kesinlikle bulunmayacaktır.

Meslektaşlarımızın ilaçlarla birlikte ekteki belgeleri doldurup28 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadarodamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

İlaç İmha Komisyonuna verilecek dilekçe için tıklayınız.