Bilimsel Eczacılığın 180. Yılını Odamızın kuruluşunun 63. Yılını bu yılda bir dizi etkinliklerle bir arada kutladık.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 14 Mayıs Eczacılık Haftası etkinlikleri kapsamında ana tema belirlenmiştir.

Ticari çıkar gerekçeleri ile bugüne kadar sadece eczanelerimizden halka ulaştırılmakta olan birtakım sağlık ürünlerinin eczane dışı mecralardan da satışları oluşturdu. Bizler herşeyden önce toplum sağlığını ve kamu faydasını önceliklendiren sağlık meslek mensupları olarak her zaman bilimsel kimliğimize ve etik ilkelerimize sahip çıkarak, danışan ve hastalarımızın daha iyi sağlık hedeflerine ulaşmaları için onları desteklemeye devam edeceğiz.

Bu bağlamda; bu yıl 14 Mayıs temamızı ağlık danışmanlığı hizmetlerine en çok ihtiyaç duyan gruplardan biri olan anne ve bebek sağlığına odaklanacak şekilde “ANNE – BEBEK DOSTU ECZANE” olarak belirlenmiştir.

Eczacıların anne-bebek sağlığındaki rollerini vurgulamak, pekiştirmek ve toplum nezdinde görünürlüklerini arttırmak, hamileliğin ilk dönemlerinden başlayarak eczacı ile iletişime geçen anne ve baba adaylarının tüm bilgi ve ürün ihtiyaçlarında eczacı danışmanlığını ve eczaneleri tercih etmelerini destekleyeceğinden

• Toplum nezdinde anne bebek sağlığı konusunda eczaneleri bir danışma noktası olarak tanıtmak,
  • Eczacıların alana ilişkin yetkinlik ve etkinliklerini arttırmaya odaklamak

amacıyla Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanan afişler odamıza iletilmiş ve odamız tarafından dağıtılmıştır.

Mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından oldukça önemli bir gün olan 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla, tüm topluma eczacıların sağlık danışmanı rolünün vurgulanması ve eczacıların nitelikli ilaç hizmeti sunumu yanında hasta güvenliği ve hasta takibi sorumlusu olarak toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi yönündeki katkılarının görünür kılınması adına bu afişler eczanelerimizde yerini almıştır.

Eline ulaşmamış olan meslektaşlarımız afişleri odamızdan temin edebilirler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve 14 Mayıs etkinlikleri kapsamında;

21 Nisan 2019 günü meslektaşlarımız ve ailelerimizle birlikte Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvasında çocuklarla el ele (palyaço, boyama, oyunlar, müzik, fotoğraf..vb ) etkinlik programımızda bir aradaydık.

“Çocuklar Geleceğimiz.”

Açıklama: Açıklama: Açıklama: C:\Users\Lenovo\Desktop\14 MAYIS 2019\2019 etkinlik\0004.jpg

27 Nisan 2019 günü “E – Buluşmalar” başlığı altında düzenlediğimiz eğitimlerin dördüncüsünü “Basit Hastalıklara Eczacı Yaklaşımı” ana başlığı altında gerçekleştirdik.

Bilimsel eğitim programı odamızın 4. katında bulunan konferans salonumuzda gerçekleştirilmekte olup, 3. kat ise yaklaşık 15 firmanın katılım sağladığı fuaye alanı olarak kullanılmaktadır.

Meslektaşlarımızın yoğun katılım sağladığı E-Buluşmalar 4 eğitim programında; Dr. Hatice ÖZ (Samsun İl Sağlık Müdürlüğü – Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı) Akılcı İlaç Kullanımı konusunda, Prof.Dr.Mesut SANCAR (Marmara Ünivaresitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık ABD.) Çocuklara Sık Görülen Olgulara Eczacı Yaklaşımı, Yetişkinlerde Sık Görülen Basit Rahatsızlıklara Eczacı Yaklaşımı konularında, Ecz. Arman ÜNEY (Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri) Eczacılıkta Güncel Konularda bilgiler aktarmıştır.

Eğitim sonunda, bağımsızlık ateşinin Samsun'dan yakılışının ve bir ulusun kurtuluş savaşının başlandığı tarih olan 19 Mayıs’ ın da gururunu yaşayarak, 100.yıl özel programımızda Araştırmacı, Yazar Nebil ÖZGENTÜRK’ün söyleşisiyle programız son bulmuştur.

Bu organizasyonla, meslektaşlarımızın bilgilerini tazelemeyi, eczanelerimizi değişen ve gelişen eczane kavramına hazırlamayı, ayrıca eczacılarımızı ilaç ve ilaç dışı ürünleri olan firmalarla tanıştırmayı amaçlamış olup, oluşturulan fuaye alanımızda TEB Artı Sigorta, Eczacı Kart, Tebem, Bilim, Vitamaks Sağlık Ürünleri, SMS Eczane Dekorasyon, Koç İlaç, Kurtsan, Abdi İbrahim, Eczacıbaşı, Generica Denizbank firmaları katılım sağlayarak bilgi vermiş ve satış yapmış olup bilimsel organizasyonumuzda destek olmuşlardır.

Katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza ve destek veren tüm firmalarımıza teşekkür ediyoruz.

30 Nisan 2019 günü Batıpark Samsun Büyükşehir Belediyesi Bowling Salonu’nda ailelerimiz ile birlikte oynayarak hem yarıştığımız, hem de eğlendiğimiz Bowling Turnuvası ile aynı saatte ve farklı bantlarda Bowling Junior Turnuvası’nda bir arada olduk.

04 Mayıs 2019 günü Bilimsel Eczacılığın 180. Yılını, Odamızın Kuruluşunun 63. Yılını kutladığımız bu yılda Samsun Yelken Kulüp’te Eczacılık Balosu düzenlenmiş ve Tango Kursuna katılan meslektaşlarımız gösterilerini sunmuştur.

Her yıl 14 Mayıs Eczacılık haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak düzenlenen, Grup Jelatin’in sahne aldığı Eczacılık Balosuna katılan meslekte 25. 40. 50. 55. 65. yılını dolduran meslektaşlarımız plaketle ödüllendirilmiş ve plaket alanlar ile birlikte odamızın kuruluşunun 63. Yıl pastası birlikte keserek kutladık.

14 Mayıs 2019 günü her zamanki gibi coşkulu bir kalabalıkla Atatürk anıtında buluşup, odamızın çelengini koyarak saygı duruşumuz gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl ayrıca yurdumuzda bağımsızlık ateşinin yakıldığı ve bir ulusun kurtuluş savaşının başladığı tarih olan 19 Mayıs’ın da 100.yılını kutluyor olmanın gururunu taşıyoruz. Valiliğimizin bu yıla özel hazırlattığı 100. yıl Anıt Özel Defteri de oda başkanımız Ecz.Onur Ferhat KARACAN tarafından imzalanarak anıtta okunmuştur.

Daha fazla kenetlenerek; kol kola olmamız gereken bu dönemde birlikte hareket kabiliyetimizin yaşadığımız döneme damga vurarak geleceğimize yön vermesi dileği ile tüm meslektaşlarımızın bilimsel eczacılık günü kutlu olsun.

Birlikte nice yıllara…

14 Mayıs 2019 günü her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve ailelerimizle katıldığımız Samsun Golf Kulübü’nde gerçekleştirilen iftar programımızda bir aradaydık.

Açıklama: C:\Users\Lenovo\Desktop\14 Mayıs Golf KulÜbÜ İftar.JPG

19 Mayıs 2019 günü;Bağımsızlık Ateşinin Yakıldığı, Kurtuluş Savaşının Başladığı ve Gençliğe Armağan Edilen 19 MAYIS 1919'un 100.Yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tüm Şehitlerimizi Saygıyla Andık.

Sabah Atatürk Anıtı’ nda törenlere katılım sağlanmış, öğleden sonra dosta güven düşmana korku salan Türk Yıldızları'nın gösterisine gidilmiş, akşam üstü Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumu yapılmıştır.Akşam ise Uğur Mumcu Parkı’nda başlayıp, Cumhuriyet meydanında son bulan Fener Alayı yürüyüşüne topluca katılım sağlanarak 19 Mayıs 1919'un 100.yılını coşkuyla kutladık.

20 Mayıs 2019 günü 19 Mayıs 1919' un 100.yılı nedeniyle Samsun Devlet ve Opera Balesi'nde sahnelenen ve özel gösterim olan “Yeniden Doğuş” adlı eser meslektaşlarımız ve ailelerimiz ile birlikte izlenmiştir.

Her geçen yıl artan dayanışma ve beraber hareket etme kabiliyetimiz mesleğimizin geleceği adına hepimize umut ve güç vermektedir.

Sadece mesleğimiz açısından değil, ülke olarak da daha fazla kenetlenerek, bir arada ve kol kola olmamız gereken bu dönemde Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak bizler de etkinliklerimizin birlikteliğimizi artırmasını amaçladık.

Düzenlediğimiz bu programların hazırlanmasında emeği geçen ve katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın eczacılık gününü tekrar kutluyoruz.