35.A.00
Ankara,16.08.2006

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞIâ??NA,

Konu: Povisol % 7,5 Solüsyon 2. Sınıf Geri Çekme

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize gönderilen 08.08.2006 tarih 040000 sayılı yazı ile, Povisol % 7,5 Solüsyon adlı preparatın 04(07.2005-07.2007) seri numaralılarında yapılan kontroller sonucu numune bileşiminde bulunan Povidon iyot miktarının % 30 oranında eksik bulunması, numunenin PHâ?? sının firma spesifikasyonlarına göre limitin altında bulunması ve şişe kapağının üst kısmında yırtılma görülmesi nedeniyle, 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazeteâ??de yayımlanan â??Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelikâ? gereğince adı geçen preparata 2. sınıf geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılmasının ilgili firmaya duyurulduğu bildirilmektedir.

Geri çekme işlemine dair yazının bir örneği ekte yer almakta olup konu hakkında bilgilerinizi ve adı geçen preparatın söz konusu serilerine ait ürünlerinin, ilgili depolara veya ruhsat sahibi firmaya iade edilmesinin üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK