35.A.00
22.08.2006 004401

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞIâ??NA,

T.C Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüâ??nün Birliğimize gönderdiği 16.08.2006 tarih 15847 sayılı yazı ile, T.C Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğüâ??nün 07.07.2006 tarih, 035141 sayılı yazısı ile â??Docetaxel ve Paclitaxel etkin maddeli ilaçların, 29 Nisan 2006 tarih ve 26153 sayılı Resmi Gazeteâ??de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğindeki â??12.7.14 Kanser İlaçları Verilmesi İlkeleriâ?? başlığı altında bulunan (c) maddesinin ikinci paragrafında sayılan ilaçlar kapsamında değerlendirilmesinin Bakanlıkça uygun görülmesi nedeniyle Docetaxel ve Paclitaxel etkin maddeli ilaçların â??Tıbbi Onkoloji ile Pediatrik Onkoloji, Hematoloji veya Pediatrik Hematoloji Uzmanlarınca, ayrıca bu uzmanların bulunduğu hastanelerde diğer hekimlerce tavsiye edildiğinde yukarıda sayılan uzmanların uygun görüşüyle (raporda onay kaşesi ve imzası ile), sayılan uzmanların bulunmadığı hastanelerde ilgili branşlarda diğer uzmanlarca düzenlenmiş Sağlık Kurulu Raporuna istinaden tüm hekimlerce yazılabilirâ?? ilkesi çerçevesinde değerlendirilmesinin uygun olacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK