Bilindiği gibi, Birliğimiz ile SGK arasında imzalanan ve 01.02.2012 tarihinde yürürlüğe giren protokolün 3.7 maddesi ve protokol eki Ek-4 ile düzenlenen hükümler doğrultusunda Farmaınbox programı içerisinde “Reçete Tevzi” bölümü kurulmuş ve bu kapsamdaki reçete/ilaç gruplarının Farmaınbox/Reçete Tevzi programına giriş işlemi yapılmakta olup, bugüne kadar icmal onayları da oda merkezimizde yapılmıştır.

Sıralı / Kotalı Dağıtım Sistemi dahilindeki C grubu reçetelerinin, FarmaInbox / Reçete Tevzi bölümüne girişi yapıldıktan sonra icmallerinin elektronik ortamda uzaktan onaylatılabilmesi için çalışma başlatılmış ve gerekli işlemler Türk Eczacıları Birliği ile odamız koordinasyonluğunda tamamlanmıştır.

31 Mayıs 2015 tarihinden itibaren SGK C Grubuna ait reçetelerin FarmaInbox reçete icmalleri elektronik ortamda odamıza onaya gönderilecek ve odamız tarafından onaylanan reçete icmal çıktıları “elektronik olarak onaylanmıştır” ibareli olarak çıktı alınacaktır. Onaylar sadece elektronik ortamda yapılacağından; Elektronik ortamda onaylanan bu icmallerin tekrar kaşelenmek için odamıza getirilmesine gerek bulunmamaktadır.

Seri numarası olan elektronik onaylı icmaller daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderilen evraklar ile karşılaştırılarak kontrolü yapılacaktır.

Büyük kolaylık sağlayacak olan ve bölgemiz dışında uygulaması olmayan bu sistem meslektaşlarımızın kullanımına sunarız.

NOT: FarmaInbox / Reçete Tevzi bölümünde elektronik olarak onaylatıldıktan sonra alınan icmal çıktılarında güvenlik duvarı sebebiyle “elektronik olarak onaylıdır” ibareli mührün görünmemesi sorununu yaşayan meslektaşlarımız bilgisayarlarında ekteki ayarları yapmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.