Değerli Meslektaşlarımız;

Kale Mahallesi Afitap Sokak No: 16 İlkadım/SAMSUN adresinde bulunan eski hizmet binamızın 16 Ocak 2020 Perşembe günü (bugün) 165.000 TL net bedel ile satış ve devir işlemleri tamamlanmıştır.

Samsun Eczacı Odası 1956 yılında kurulan 8(sekiz) eczacı odasından biridir.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Samsun, Bursa ve Gaziantep Eczacı Odaları, Türkiye’de kurulan ilk 8(sekiz) eczacı odasıdır.

İlk kurulduğu tarihte Samsun Eczacı Odası’na Zonguldak’tan Ağrı’ya kadar 18 il bağlı idi.

1981 yılına kadar; Samsun Eczacı Odası, Tabip Odası ile birlikte Mecidiye Caddesi ile Afitap Sokak’ın kesiştiği mevkii’de ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Süer Apartmanı adreslerinde hizmet vermiştir.

1981 yılında; o dönemin oda başkanı Ecz.Sadi Subaşı ve yönetim kurulu üyeleri nin özverili çalışmaları ve tüm üyelerin desteği ile; Kale Mahallesi Afitap Sokak No: 16/5 adresinde bulunan 90 m2 lik büroyu, satın almıştır.

29.8.1996 tarihinde; dönemin gereksinimleri ve üyelere daha iyi hizmet vermek amacıyla Samsun Eczacı Odamız hizmet bürosunun bitişiği olan 82 m2’lik daire, mevcut olan daireye katıp genişletmek üzere o dönemin oda başkanı Ecz.Gönül Berker ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katkılarıyla odamıza mülk olarak alınmıştır.

Mevcut olan daire ile yeni alınan dairenin birleştirilip büyütülmesiyle toplamda 172 m2’lik büromuzun 14 Mayıs 1997’de açılışı yapılarak yeni yerde hizmet vermeye başlamıştır.

2011-2013 yılları içerisinde sıklaşan toplantılar ve komisyon çalışmaları ile Samsun Eczacı Odası stratejik planı oluşturularak yeni bir hizmet binası gereksinimi olduğu görülmüştür.

Bu doğrultuda 23 Ocak 2014 tarininde; Derebahçe Mahallesi Çamlıdere Sokak No:10 İlkadım adresinde 873,10 m2 lik arsa satın alınmıştır.

Proje, inşaat, tefrişat, ruhsatlandırma işlemleri tamamlandıktan sonra 1 Temmuz 2017 tarihinde hizmete girmiştir.

Güzel günlerde kullanmak dileğiyle ilk genel kurulumuzu 23 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 13.00’ de Oda Merkezimizde (Derebahçe Mah. Çamlıdere Sok. No:10 İlkadım / Samsun)gerçekleştirmiştik.

Gerçekleştirmiş olduğumuz bu genel kurulda 8. gündem maddesi olarak;

Samsun Eczacı Odasına ait olan Kale Mah. Afitap Sok. No : 18/5 İlkadım / Samsun adresinde bulunan (Pafta: 65, Ada: 370 Parsel: 3, 2. Kat, Bağımsız Bölüm No: 11 ve 12) eski oda merkezimizin tadilatı, kentsel dönüşüme dahil edilmesi, kısmen veya tamamen kiraya verilmesi veya satışının yapılması dahil herhangi bir şekilde değerlendirilmesi, bu amacın gerçekleştirilebilmesi için gerekli teknik, idari, mali ve hukuki tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere yeni seçilecek yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunda hazirundan tam yetki alınmıştı.

Satış üzerine hemfikir olunan 2017 genel kurulu sonrası satışa çıkarılan eski hizmet binamızın satışı 7 Eylül 2019 tarihindeki olağan genel kurula kadar gerçekleşmemişti. Bu genel kurulda da satış ile ilgili hazirun kararlılığını yinelemiştir.

16 Ocak 2020 Perşembe günü 165.000 TL net bedel ile satış ve devir işlemleri tamamlanmıştır.

Kurulduğumuz 1956 yılından bugüne tüm bu aşamalarda emeği geçen tüm meslektaşlarımıza bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyor, aramızda olmayanları saygıyla anıyoruz.