ECZACINIZ DİYOR Kİ: “İBUPROFEN COVİD-19’U KÖTÜLEŞTİRMEZ”

İbuprofen gibi nonsteroid antiinflamatuar (NSAİ) ilaçların, koronavirüs hastalığını (COVİD-19) kötüleştirip kötüleştiremeyeceği konusunda, sosyal medyada önemli bir endişe yaratılmış durumdadır!

İbuprofen ilaç etken maddesini içeren ilaçların kullanımı ile COVİD'in kötüleşmesi arasında bağlantı kuran bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır.

Tüm Avrupa’da ilaç üretimi, güvenliği ve denetiminden sorumlu olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), konuyu yakından takip etmekte ve an itibariyle böyle bir ilişkinin bulunmadığını ifade etmektedir: EMA’nın açıklaması, Erişim Adresi:

https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-gives-advice-use-non-steroidal-anti-inflammatories-covid-19

UNUTMAYINIZ;

  • Her ilaç her hastalıkta kullanılmaz; her ilacın kendisine özgü olarak hastalıklarda yararları ve kullanımlarına bağlı riskleri söz konusudur. Tüm ilaçlarda olduğu gibi ibuprofen de aynı uyarılarla, doktor reçetesi ile ve eczacı danışmanlığında alınmalıdır.
  • Hastalarımız, tedavi rehberlerine uygun olarak, onaylanmış ürün bilgilerine göre NSAİ ilaçları (ibuprofen gibi) kullanmaya devam edebilir. Sorusu olan hastalar, hekimleri veya eczacılarıyla konuşmalı ve danışmalıdır.
  • İbuprofen alan hastaların tedavilerini kesmeleri için hiçbir neden yoktur;özellikle kronik hastalıklar için ibuprofen veya diğer NSAİ ilaçları alan hastalar için önemlidir.
  • COVID’den korunmak için her şeyden ÖNCE bilgi kirliliği yaratanlara itibar etmeyin!
  • COVID’den korunayım derken ilacınızı kullanmayı bırakmayın ve kullanmayarak yaratacağınız olası sorunlarla boğuşmayın!
  • Sağlığınızla ve ilacınızla ilgili konularda SADECE hekiminizi ve eczacınızı dinleyin!