BİLGİLENDİRME

Samsunda bir eczacıda Covid-19 Pozitif çıktığı haberi tam olarak doğru değildir.

Bölgemiz dahilinde bir eczane personelinde Covid-19 pozitif çıkmıştır.

Eczane tedbir amacıyla 06 Nisan 2020 Pazartesi itibariyle kapalı tutulmuştur.

Covid testi pozitif çıkan eczane personeli ile yakın temasta bulunan (eczanedeki diğer personeller de dahil olmak üzere) herkes Covid-19 testlerine tabi tutulmuş ve yakın temasların tamamının testlerinin negatif çıkmış olduğu bilgisi alınmıştır.

Ancak buna rağmen tüm yakın temas edilen kişiler 14 gün izole olarak risk oluşmasının da önüne geçilecektir.

Böyle bir durum başına gelen eczanenin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi amacıyla, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun 26.03.2020 tarih, 27339882-000-E.76198 sayılı yazısına uygun şekilde;

• Eczanenin dezenfeksiyon işlemlerinin yapılması,
  • 6197 sayılı Kanun’un 35. Maddesi doğrultusunda eczaneye bir eczacının nezaret etmesinin sağlanması,
  • Eczaneye yardımcı personel ya da personeller bulunması,
  • Pandemi tedbirleri doğrultusunda eczanenin alması gereken gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması,

gerekmektedir.

Meslektaşımızın mağdur olmaması ve halk sağlığı hizmetinin aksamaması amacıyla ve bakanlık duyurusu doğrultusunda ilgili eczanenin hizmetine devam etmesi için ne yapılması gerekiyorsa odamız ve Covid-19 ile mücadelede gönüllü meslektaşlarımız tarafından yapılmıştır.

Bu süreçte Covid-19 bulaş önlemi doğrultusunda işlem gören her eczaneye odamız tarafından benzeri desteğin sunulacağını 24 Mart 2020 tarihli yönetim kurulu toplantımızda karar aldığımızı, nezaret edecek eczacı ve eczane personellerinin ücret ve sigortalarının odamız tarafından ödeneceğini duyurmuştuk.

Başka bir vaka olmaması temennisiyle bilgilerinize sunarız.