Bilindiği üzere 23-24-25-26 Mayıs 2020 Cumartesi - Pazar- Pazartesi - Salı günleri için kısıtlı sokağa çıkma yasağı olacağı ilan edilmiştir.

Sokağa çıkma yasağının açıklandığı genelgede kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları ile eczanelerin açık olacağı ilan edildiğinden meslektaşlarımız ve personelimiz bu yasaktan muaf tutulmuştur.

20 Mayıs 2020 Çarşamba günü odamızda gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantısında 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü eczanelerin açık olma durumu hakkında çalışma yapılmıştır.

Konu hakkında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşme yapılmış olup yapılan görüşmede; sokağa çıkma yasağının amacının vatandaşların bir araya gelmesinin önüne geçerek bulaş riskini engellemek olduğundan nöbet uygulanmasında bu durumun sağlanmasının zor olacağı, eczanelerin sokağa çıkma yasağı genelgesinden muaf tutulduğu, ayrıca toplu taşımanın olmaması nedeniyle ulaşımın da zor olacağı konuları tarafımıza iletilmiştir.

Bu doğrultuda 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü için Samsun ili İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde nöbet uygulaması sağlıklı olmayacağından mevcut mesai saatlerinin (08:30 – 18:30) devam etmesi uygun görülmüştür. 24- 25- 26 Mayıs 2020 Pazar – Pazartesi- Salı günü bayram nöbetçileri aynı kalacaktır.

Ancak mazereti sebebiyle(ulaşım, personel…vb) 23 Mayıs2020Cumartesi günüeczanesini kapalı tutmak isteyen meslektaşlarımızın20.05.2020 Çarşamba günü (bugün) saat 16:00’ akadarodamıza dilekçe / e-posta yoluyla bildirmeleri gerekmektedir.

Odamıza iletilen kapalı tutma talepleri aynı gün İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletilecek, değerlendirme sonucunda ilgili meslektaşlarımız olumsuz geri dönüş durumunda bilgilendirilecektir.

Olası sokağa çıkma yasaklarının devamında(hafta sonları ya da hafta arası)yaşanacak sürece ve süreye göre konu İl Sağlık Müdürlüğü ile değerlendirilmeye devam edecektir.

Bilgilerinize sunulur.