Değerli Meslektaşımız;

Bilindiği üzere 23-24-25-26 Mayıs 2020 Cumartesi - Pazar- Pazartesi - Salı günleri için kısıtlı sokağa çıkma yasağı olacağı ilan edilmiştir.

Sokağa çıkma yasağının açıklandığı genelgede kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları ile eczanelerin açık olacağı ilan edildiğinden meslektaşlarımız ve personelimiz bu yasaktan muaf tutulmuştur.

20 Mayıs 2020 Çarşamba günü odamızda gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantısında 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü eczanelerin açık olma durumu hakkında çalışma yapılmıştır.

Konu hakkında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşme yapılmış olup yapılan görüşmede; sokağa çıkma yasağının amacının vatandaşların bir araya gelmesinin önüne geçerek bulaş riskini engellemek olduğundan nöbet uygulanmasında bu durumun sağlanmasının zor olacağı, eczanelerin sokağa çıkma yasağı genelgesinden muaf tutulduğu, ayrıca toplu taşımanın olmaması nedeniyle ulaşımın da zor olacağı konuları tarafımıza iletilmiştir.

Bu doğrultuda 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü için Samsun ili İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde nöbet uygulaması sağlıklı olmayacağından mevcut mesai saatlerinin (08:30 – 18:30) devam etmesi uygun görülmüştür. 24- 25- 26 Mayıs 2020 Pazar – Pazartesi- Salı günü bayram nöbetçileri aynı kalacaktır.

Ancak mazereti sebebiyle(ulaşım, personel…vb) 23 Mayıs 2020Cumartesi günüeczanesini kapalı tutmak isteyen meslektaşlarımızın20.05.2020 Çarşamba günü saat 16:00’ a kadarodamıza dilekçe / e-posta yoluyla bildirilmesini talep etmiştik.

Çalışma sonucunda eczane sayısının sağlık hizmetini aksatmayacağı düşüncesiyle talep eden tüm meslektaşlarımızın mazeretleri sebebiyle eczanelerini kapalı tutmalarına müsaade edilmiştir.

Buna göre İlkadım İlçemizde 163 eczanemizden 23 Mayıs Cumartesi günü 47’ si, Atakum İlçemizde 73 eczanemizden 23 Mayıs Cumartesi günü 10’u, Canik İlçemizde 24 eczanemizden 23 Mayıs Cumartesi günü 3’ü, kapalı olacaktır.

Eczanesi açık olacak ve nöbet tutacak meslektaşlarımız rahat ulaşım sağlamaları amacıyla bildirilmiştir. Kapalı tutacak meslektaşlarımız ve eczane personelleri sokağa çıkma yasağına tabi olacak şekilde emniyet değerlendirilecek olması sebebiyle cezai durumla karşılaşmamaları hususuna dikkat etmeleri önemlidir.

Olası sokağa çıkma yasaklarının devamında(hafta sonları ya da hafta arası)yaşanacak sürece ve süreye göre konu İl Sağlık Müdürlüğü ile değerlendirilmeye devam edecektir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla

SAMSUN ECZACI ODASI