Samsun Eczacı Odası Türk Eczacıları Birliği ile birlikte 1956 yılında kurulan 8 Eczacı Odasından biridir. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Samsun, Bursa ve Gaziantep Eczacı Odaları Türkiye’ de kurulan İlk kurulduğu tarihte Samsun Eczacı Odası’na Zonguldak’tan Ağrı’ya kadar 18 il bağlı idi.

1981 yılına kadar; önceleri Tabip Odası ile birlikte Mecidiye caddesi ile Afitap Sokak’ın kesiştiği mevkide bulunan binada hizmet veren odamız, sonraları yine Tabip odası ile birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Süer Apartmanı’nda hizmet vermiştir.

1981 yılında dönemin oda başkanı Ecz. Sadi SUBAŞI ve Yönetim Kurulu’nun çabaları, tüm üyelerin desteği ile Kale Mahallesi Afitap Sokak No:16/5 adresinde bulunan daire satın alınmıştır.

Dönemin gereksinimleri ve üyelere daha iyi hizmet vermek amacıyla 1996 yılında, hizmet verilen dairenin bitişiği olan daire (16/6) dönemin başkanı Ecz. Gönül BERKER ve Yönetim Kurulu’nun katkılarıyla satın alınmış, tadilat çalışmalarının ardından 1997’de açılışı yapılmıştır.

Değişen mesleki koşullar, artan üye sayısı sıkça düzenlenen yüksek katılımlı eğitim faaliyetleri ve sıralı – kotalı dağıtımın başlamasıyla daha da sıklaşan oda – eczacı iletişimi daha büyük, daha işlevli bir oda binası gereksinimini ortaya çıkarmış olup, 23 Ocak 2014 günü arsanın satın alınmasına karar verilmiştir.

1 Temmuz 2017 Cumartesi günü itibariyle başlayan taşınma işlemleri 4 Temmuz 2017 Salı günü tamamlanarak faaliyete geçmiştir.

Hızlı hizmet verebilecek ön büroları, tüm meslektaşlarımıza açık kafeteryası, 300 kişilik toplantı salonu, komisyon odaları ve gelecekte yapılması planlanan müze ve kütüphanesiyle meslek örgütleri içerisinde örnek teşkil edecek bir yapı olmuş olup, 3.yıl dönümümüzde hizmet binamızı güzel günlerde kullanmak dileğiyle “Dünden Bugüne SAMSUN ECZACI ODASI Hizmet Binası” tarihini içeren kitapçığı siz değerli meslektaşlarımıza ekte sunuyoruz.

Kurulduğumuz 1956 yılından bugüne tüm bu aşamalarda emeği geçen tüm meslektaşlarımıza bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyor, aramızda olmayanları saygıyla anıyoruz.

3.Yıldönümümüz Kutlu Olsun…

Ek Dosyalar