Kadın Eczacılar Çalışma Grubu Toplantısı Hakkında


Kadın Eczacılar Çalışma Grubu, ikinci toplantısını 22 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdi. Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mine Erdoğan’ın başkanlığında on-line olarak gerçekleştirilen toplantıya Bölge Eczacı Odaları’ndan temsilciler katılmış olup, odamızı temsilen genel sekreterimiz Ecz. Ayşe SARALkatılım sağlamıştır.

Toplantıda, Kadın Eczacılar Çalışma Grubu’nun yaptığı çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. “Kadın eczacıları yönetim kademelerine katılımı talep etmek konusunda cesaretlendirerek temsiliyeti güçlendirmek” misyonu ve “Yönetim kademelerinde kadın eczacı sayısının artırılması ve niteliklerinin güçlendirilmesi” vizyonu ile faaliyet gösteren Çalışma Grubu’nun bu doğrultuda yapacağı “Kadın Liderler Akademisi” eğitimlerinin ilk fazları için yol haritası oluşturuldu. Çalışma Grubu, meslek örgütlerinin yasa değişiklikleri gündemi ile ilişkili olarak 11 Ağustos 2020 tarihinde bu konu ile ilgili uzmanların da davet edildiği bir söyleşi / tartışma gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

Ardından, 21 Ağustos 2020 tarihinde Kadın Liderler Akademisi eğitim / atölye çalışmalarının ilki Kadın Eczacılar Çalışma Grubu ile gerçekleştirilecek ve eğitimler talebe uygun olarak yaygınlaştırılacak.