TİTCK Başkanı Sayın Dr.Ecz.Harun Kızılay’ı Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ve 2.Bölge Ankara Eczacı Odası, 14.Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası, 22. Bölge Malatya Eczacı Odası, 24. Bölge Ordu Eczacı Odası, 52. Bölge Nevşehir Eczacı Odası olarak, 23.07.2020 tarihinde, TİTCK Başkanı Sayın Dr.Ecz.Harun Kızılay’a makamında bir ziyaret gerçekleştirdiler.

5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanlığı, Türk Eczacıları Birliği 37.Dönem İkinci Başkanlığı ve Türk Eczacıları Birliği 38-39. Dönem Genel Sekreterliği ve Türk Eczacıları Birliği 40. Dönem Merkez Heyeti Üyeliği görevlerini başarıyla yürüterek, mesleğimize ve meslektaşlarımıza her zaman katkı sunmuş olan Dr. Ecz. Harun Kızılay’ı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı görevine gelmesi dolayısıyla tebrik eden heyet, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Gerçekleştirilen ziyarette, ilaç ve eczacılık gündeminde olan konular görüşüldü ve Türk Eczacıları Birliği olarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı’ndan

• İlaç Fiyat Kararnamesi’nde eczacı karlılıkları ile ilgili iyileştirme yapılması;
  • Firması tarafından KKİ uygulanmayan/eksik uygulanan ilaçların durumu;
  • Diz içi enjeksiyon amaçlı kullanılan hyaluronik asit vb. eklemiçi sıvı müstahzarlarla ilgili olarak Tıbbi Cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinde düzenleme yapılması;
  • Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin Eczane levhaları ve sıcaklık nem takibi başlıklı Geçici 4. Maddesi ile 31.12.2020 olarak belirlenen tarihin, COVID-19 süreci nedeniyle ileri bir tarihe ötelenmesi;
  • Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda çalışan meslektaşlarımızın maaşlarında iyileştirme sağlanması;
  • Yardımcı Eczacı Yerleştirmesi ve Çalıştırılmasına Dair Usul ve Esaslar”da ihtiyaç duyulan değişiklik ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi;
  • 1. Basamak sağlık hizmet sunucusu olarak eczanelerde kronik hastalıkların takibine yönelik temel ölçümlerin ve bağışıklama işlemlerinin yapılabilmesi;
  • 1 yıldan daha az miadı kalan ilaçların iade süreçlerinde yaşanan sorunların çözümlenmesi;
  • Yeni mezun olan meslektaşlarımızın diploma tescil işlemlerinin hızlandırılması ile ilgili taleplerimiz Sayın Kızılay’a iletildi.