ECZANE DESTEK PERSONELİ SERTİFİKASI /

ECZANE TEKNİKERLİĞİ YETKİ BELGESİ ONAYLARI HAKKINDA

Odamıza son zamanlarda sıkça iletilen Meslek Kodları konusu ile ilgili 01.11.2012 tarihinde yayımlanan SGK duyurusunu vebu duyuruile; Kasım/2012 dönemine ilişkin düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinden başlanılarak işverenler tarafından verilecek olan aylık prim ve hizmet belgelerinde, sigortalılara ilişkin meslek kodlarının da yer alması gerekmekte olduğunu ve meslektaşlarımızın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerini çalışan eczane personelleri için aşağıdaki kodlara göre işlem yapılması hususunda bilgilendirmesi konusunu 14.11.2014 tarihinde duyurmuştuk.

KOD

AÇIKLAMA

BAŞECZACI

ECZACI

ECZACI (Ameliyathane)

ECZACI (Depo İlaç)

ECZACI (Klinik)

ECZACI (Majistral)

ECZACI (Sıhhi Sarf)

ENDÜSTRİYEL ECZACI

DİĞER ECZACILAR

Eczacılık İşletmeciliği Öğretim Üyesi

Eczacılık Temel Bilimleri Öğretim Üyesi

Eczacı Kalfası(sertifikalı personel)

Eczane Hizmetleri Teknikeri(2 yıllık yüksek okul mezunu personel)

Eczane İşçisi(sertifikasız personel)

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ nün 29.07.2020 tarihli yazısında sağlık meslek mensuplarının fiili hizmet zammı uygulamasından yararlanabileceği, eczane personellerinden sadece 3213.02- Eczane Hizmetleri Teknikeri meslek kodu olanların yararlanacağı bildirilmiştir.

Bu durumda 3213.01- Eczacı Kalfası (Sertifikalı personel) meslek kodu ile kayıt edilmiş eczane personellerimizin durumu Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne sorulmuştur.

• Fiili hizmet zammı uygulamasından yararlanabilmek için; eczane personelinin 3213.02 Eczane Hizmetleri Teknikeri meslek kodu ile kaydı yapılmış olması gerekmekte olduğu,
  • Sertifikalı personellerin eczane teknikeri statüsünde olduğu ve fiili hizmet zammından yararlanabileceği,
  • Geçerli sertifikaların sadece aşağıda belirtilen sertifika/yetki belgesi olduğu;
    • Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan 05/12/2007 tarihli işbirliği protokolü kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce eczanelerde çalışan destek personeli eğitimine yönelik düzenlenen 1456 saatlik kursu başarıyla tamamlayarak almaya hak kazanılan sertifika.
    • T.C.Sağlık Bakanlığı’nca 1219 Sayılı Kanunun geçici 7. Maddesi uyarınca yapılan eğitim ve sınavı başarıyla tamamlayarak 11/07/2014 tarihinde tescil olunarak alınan eczane teknikeri yetki belgesi.
  • Fiili hizmet zammı uygulamasından yararlanabilmesi için sertifikalı personellerin de 3213.02-Eczane Hizmetleri Teknikeri kodu ile kaydının değiştirilmesi gerektiği,

odamıza bildirilmiştir.

Eczane Hizmetleri Teknikeri

• (4 yıllık Eczane Hizmetleri Bölümü mezunu personel)
  • (2 yıllık Eczane Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunu personel)
  • (Yukarıda belirtilen eğitimleri tamamlayarak hak kazanmış sertifikalı/yetki belgeli personel)

Eczane İşçisi(sertifikasız personel)

Bu bilgiler doğrultusunda eczane personellerimizin;

1. Sertifika/yetki belgesini muhasebecilerine bildirmeleri,
  2. Sertifika/yetki belgesinin bir fotokopisini Eczacı Odamıza aslı gibidir onayı yaptırarak bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürlüğü’ne işverenin kaşe/imzalı dilekçe ekinde iletmesi gerekmektedir.

Eczanelerde çalışan destek personelin eğitimine yönelik düzenlenen yukarıda belirtilen iki eğitimden birini başarıyla tamamlayarak sertifika/yetki belgesi almayı hak kazanmış kişiler sertifika/yetki belgelerinin asılları ile odamıza başvurarak aslı gibidir onayı yaptırabilirler.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu işlemlerin 11 Eylül 2020 Cuma akşamı mesai bitimine kadar tamamlanması gerektiği bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunulur

Dilekçe için tıklayınız.