Odamıza gelen bildirimler doğrultusunda meslektaşlarımızın aşağıdaki hususlara hassasiyet göstermesi gerektiğini önemle hatırlatıyoruz.

1. Işıklandırılmış nöbet levhası sabah eczanenin açılması ile birlikte değiştirilmiş olmalıdır.
  2. E-Logoların eczanelerin açık olduğu zaman aralığında yanması, gece nöbetleri esnasında yanıp sönmesi, eczanenin kapalı olduğu zamanlarda ise yanmamasına dikkat edilmelidir.
  3. Uyuşturucu, psikotrop ve kontrole tabi ilaçların sayıları Renkli Reçete Sistemi ile uyumlu olmalıdır.
  4. Eczanenin önünde, cadde ve sokaklarda, seyyar veya totem tabela, afiş ve benzeri cisimler bulunmamalıdır.
  5. Eczane vitrinlerinde ürün tanıtımı amacıyla ya da ürünlere ait fiyat gösterir levha veya ilan bulunmamalıdır.
  6. Eczane raflarında teşhis ve tedavi beyanı bulunmamalıdır.
  7. Eczane ya da eczacı adına açılmış olan sosyal medya hesaplarından ürün tanıtımı, çekiliş, kampanya gibi uygulamalar yapılmamalıdır.
  8. Pandemi dönemi bulaşı azaltmak amacıyla eczaneler tarafından yapılabilen devam reçeteleri hasta başvurusu olmadan yapılmamalıdır.

Bilgilerinize sunulur.