3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa dayanılarak 04.09.2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 01.01.2014 tarihinde Yürürlüğe giren Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği gereği hassas terazilerin periyodik muayene ve damga işlemleri, TSE HYB belgesine sahip Yetkili Muayene servisleri tarafından yapılmaktadır.

Bu hususta odamıza iki muayene servisi başvurmuştur. Başvuru teklifleri değerlendirildiğinde 2014 yılından bu zamana kadar Tartı aletlerimizin muayenelerini gerçekleştirmiş olanKutbay Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisiile protokol imzalanmasına karar verilmiştir.

2019 yılında terazi kontrolü yaptıran meslektaşlarımızın 2021 yılında terazilerini kontrol ettirmeleri gerekmektedir.

Buna göre 2021 yılında terazi ve kütle setlerini (gram takımlarını) muayene ettirecek SAMSUN– SİNOP Merkez ve tüm ilçelerde bulunan tüm meslektaşlarımız;

1. Terazi Aleti Muayene Başvuru Formu’nu (ekte mevcut) doldurarak 50 TL muayene bedeli ile birlikte poşet dosyaya koymalı, (muayene esnasında ek bir bedel ödenmeyecektir)

1. Çift kefeli hassas terazi kullanıyorlarsa kütle seti muayene başvuru işlemini (https://basvuruportal.tse.org.tr/)adresinden gerçekleştirebilir, 114,58 TL’lik kütle seti muayene bedelini aynı portaldan kredi kartı ile ödeyebilirler. Ödeme makbuzunun fotokopisini de (a) bendindeki poşete koyarak üzerine eczanenin kartvizitini yapıştırdıkları kütle setleri (gram takımları) ile birlikte odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

2021 yılı terazi ve kütle seti (gramların) periyodik muayenelerini yaptıracak olan meslektaşlarımızın başvuru dilekçelerini (terazi için) hazırlayaraken geç 17.02.2021 Çarşamba mesai bitimine kadar odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Buna göre yapılacak işlemler, Terazi Aleti Muayene Formu, doldurulması gereken web sayfası ve yardımcı kılavuz aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Beyanname (dilekçe) vermeyen işyeri tartı aleti damgasız sayılacağından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/C maddesi gereğince her ölçü aleti için 500 TL ile 10.000 TL arası idari para cezası uygulanabilecektir.

(Önemli Not 1 : Onaylı belgeler çıkana kadar hazırlanan dilekçelerin bir fotokopisi olası denetlemelerde İl Sağlık Müdürlüğü’ne gösterilmek üzere eczanede kalması yeterlidir.)

(Önemli Not 2 : Elektronik terazi kullanan meslektaşlarımızın kütle seti (gramları) olmadığı için gram beyannamesi vermelerine, yukarıda belirtilen işlemleri yapmasına ve ilgili bedelleri ödemesine gerek yoktur.Tartı Aletleri Muayene Başvuru Formunu poşet dosyaya koyarak içerisinde 50 TL ile odamıza iletmeleri yeterlidir.)

(Önemli Not 3 : Kütle setlerinin muayeneleri 2020 yılı itibarıyla TSE tarafından yapılmaya başlanmıştır. Ancak 2020 yılında muayene zamanı geldiği için kütle setlerini muayeneye gönderen bazı meslektaşlarımızın kütle setleri uzun süren kontroller neticesinde onay alamamıştır. Bu bilgiler ışığında yeni terazi ya da kütle seti almak isteyen meslektaşlarımız için yönetim kurulumuz tarafından fiyat araştırması yapılmış olup, Türk Eczacıları Birliği kuruluşu olan EGAŞ fiyatları aşağıdaki gibidir;

Kütle Seti (gram) : 300 TL (KDV Dahil)

Kütle Seti (miligram) : 35 TL (KDV Dahil)

Elektronik Hassas Terazi : 1450 TL (KDV Dahil)

Talep eden meslektaşlarımız için irtibat numarası : 0 536 625 76 29 (Yıldız Hanım)

Bilgilerinize sunulur.

2021 Yılı Tartı Aleti Başvuru Formu için tıklayınız.

Ek Dosyalar