Değerli Meslektaşlarımız;

2019 yılı Eylül ayında göreve getirdiğiniz bizler iki yıllık görev süremizi dolduırduk.

Öncelikle 2019-2021 yıllarında görev yaptığımız bu dönemde eczanelerinden ve ailelerinden ayırdıkları zamanı feda eden, gerek odamız kurullarında, gerekse komisyonlarda görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum.

11 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar geçen bir buçuk yılı aşkın süredir hep birlikte tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz.

Yüz yılda bir görülür denilen pandemilerden birini bu dönem yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.

Eczacılar olarak; hayati endişe içerisinde yaşamaya çalışırken, birer sağlık neferi olarak her türlü riski göze alarak toplum sağlığı için çalışıyoruz.

Mesleğimize karşı tüm karalama çabalarına, haksız cezalara, fiziksel ve psikolojik şiddete rağmen mesleğimizi hayatımızın önüne koyarak toplum sağlığı için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bizler Samsun Eczacı Odası kurulları; hıfzıssıhha toplantılarında yer alarak, pandemi kuruluna önerilerde bulunarak, haksız cezalarla mücadele ederek, basına doğru bilgiler vermeye çalışarak mücadelemizi evlerimize ve eczanelerimize gidemeden sürdürdük.

Bu vatanın evladı olmanın verdiği sorumluluk ve mesleğine başlarken ettiği yemin gereği özveriyle çalışan tüm meslektaşlarımıza da ayıca teşekkür ediyoruz.

Bu dönemde maalesef üç meslektaşımız ve iki çalışma arkadaşımızı Covid-19 sebebiyle kaybettik. Pandemi sebebiyle kaybettiğimiz meslektaşlarımız ve personellerimizi de rahmetle anıyoruz.

Bizler okullarımızdan mezun olurken “Hayatımızı insanlık hizmetine adayacağımıza” yemin ettik ve bu dönem bunu her zamankinden daha fazla ortaya koyduk.

Yaşadığımız pandemi süreci sebebiyle fiziken bir arada olamasak da gönüllerimizi bir arada tutmaya çalıştık.

Tamamlamış olduğumuz bu dönemde:

• Görmeye alıştığımız eğitim organizasyonlarımıza farklı bir soluk getirmeye çalıştık. Eczaktif adını verdiğimiz interaktif eğitim serilerimizden toplamda 11 eğitim düzenledik. Tüm bunları yaparken odamız bütçesine sponsorluk görüşmeleri yaparak ek gelir sağlayan yönetim kurulumuzu da ayrıca tebrik ediyorum.
  • 14 Mayıs etkinliklerimizi uzaktan katılım olacak şekilde düzenlemek durumunda kaldık. Mesleğimize katkı sağlamaya çalışırken, birlikteliğimizi daha da pekiştirecek sosyal faaliyetlerde bulunduk.
  • Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında eczanelerimizdeki miadı geçmiş/bozulmuş ilaçların imhasını gerçekleştirerek bu ilaçların eczane stoklarından düşülmesini sağlamış olduk. Çevre sağlığı açısından özen gösteren tüm meslektaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.
  • Yıllarca hizmet verdiğimiz eski hizmet binamızın satışını bu dönemde gerçekleştirdik. Kazanılması için emeği geçen önceki dönem oda başkanlarımız başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
  • 2021-2023 yıllarını kapsayacak yeni dönemde de aynı misyon ve vizyon ile odamızı ve mesleğimizi daha ileriye taşıyabilmek için çalışmalarımız devam edecektir.

Bu vesile ile odamız kurullarında bugüne kadar mesleğimiz için hizmet veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, aramızda olmayanları saygıyla anıyoruz.

Bu sıkıntılı günlerin bir an önce son bulmasını temenni ediyor, güzel ve sağlıklı günlerde yeniden bir arada olacağımız inancıyla,

Saygılar sunuyoruz.

2021 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Gündemi ve 01.08.2020 – 31.07.2021 tarihleri arasında son 1 yıllık dönemde odamızın faaliyetlerini içerir çalışma raporumuzu da ekte bilgilerinize sunulur.

2021 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurul Gündemi için tıklayınız.

Ek Dosyalar