Değerli Meslektaşımız;

Odamız bünyesinde eczacıların daha sık bir araya gelmelerini sağlayacak, ortak sorunlara çözümler üretebilecek, mesleğimizin gelişimine katkıda bulunacak ve sosyal faaliyetler düzenleyerek kaynaşma ortamı yaratacak komisyonlar oluşturulmasına karar verilmiştir.

Komisyonlarımız;

Genç Eczacılar Kaynaşma Komisyonu –Meslekte 5 yılını doldurmamış üyelerden oluşan komisyondur.

İlaç Dışı Ürünler ve Eczane İçi/Dışı Satış Denetleme Komisyonu –İlaç dışı ürünlerin eczanelerde daha çok satılması amacıyla çalışmalar yapar. İnternet ve sosyal medya tanıtım ve satışlarını kontrol eden, eczane dışı satışlarda endikasyon kullanılıp kullanılmadığı ve temin edilen ürünlerin durumlarını kontrol eden komisyondur.

Ecza Kooperatifçiliği Geliştirme Komisyonu –Var olan Ecza Kooperatiflerinin gelişmesi ve bölgemizde faaliyetlerinin yaygınlaşması amacıyla faaliyetleri yürüten, hangi konularda ecza kooperatifçiliği oluşturulabileceği ile ilgili rapor hazırlar ve bu rapor sonucunu mesleğimizin gelişimi amacıyla uygulamaya çalışan komisyondur.

Eczacılıkta Teknoloji Kullanımı ile Yapay Zeka ve ARGE Komisyonu –Eczacılıkta kullanılan teknolojileri araştıran, teknolojik değişim ve dönüşümleri araştırarak tüm bunları raporlayan komisyondur. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle yazılım sektörünün hayatımıza getirdiği kolaylıklardan sağlıklı bir gelecek için hangi kısımlarından fayda hangi kısımlarından zarar göreceği hakkında çalışmalar yaparak raporlayan komisyondur.

Eczane Muhasebesi Komisyonu –Eczane muhasebelerinin düzgün ve sağlıklı işleyebilmesi adına gelirleri artırıcı giderleri azaltıcı çalışmalar yaparak sunan ve yılsonlarında ekonomik anlamda istatistikleri ile ilgili bilgilendirme yapan komisyondur.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu –Meslektaşlarımız için yapılan her türlü sosyal ve kültürel etkinliğin(Gezi, Konser, Opera, Bale, Sergi, Kurs..vb)düzenlenmesini sağlayan komisyondur.

Kamu ve Özel Sektörde Çalışan Eczacılar Komisyonu –Depo, Firma, Özel Hastane ve Serbest Eczanelerde çalışan meslektaşlarımızın haklarının korunması, şartlarının iyileştirilmesi, sorunlarının giderilmesi amacıyla en az üç ayda bir toplanan ve tüm bunları raporlayan komisyondur.

Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu – Sokak hayvanlarının durumu, korunması ve barınması ile ilgili çalışmalar yapan, kamu kurumları ile belediyelerin çalışmalarına katkıda bulunan komisyondur.

Daha verimli çalışma yapılabilmesi amacıyla;

  • Komisyonlarımız en fazla 10 kişiden oluşacaktır.
  • Meslektaşlarımız komisyonlardan sadece bir tanesine isim yazdırabilirler.

Komisyona katılmak isteyen meslektaşlarımızın hangi komisyonda yer almak istediklerini 10 Aralık 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar odamıza bildirmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur,

Saygılarımızla

SAMSUN ECZACI ODASI