Değerli Meslektaşımız;

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa dayanılarak 04.09.2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 01.01.2014 tarihinde Yürürlüğe giren Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği gereği hassas terazilerin periyodik muayene ve damga işlemleri, TSE HYB belgesine sahip Yetkili Muayene servisleri tarafından yapılmaktadır.

Bu hususta odamıza iki muayene servisi başvurmuştur. Başvuru teklifleri değerlendirildiğinde 2014 yılından bu zamana kadar Tartı aletlerimizin muayenelerini gerçekleştirmiş olan Kutbay Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisi ile protokol imzalanmasına karar verilmiştir.

2020 yılında terazi kontrolü yaptıran meslektaşlarımızın 2022 yılında terazilerini kontrol ettirmeleri gerekmektedir.

Buna göre 2022 yılında kullandıkları hassas terazi ya da çift kefeli terazilerini muayene ettirecek SAMSUN– SİNOP Merkez ve tüm ilçelerde bulunan tüm meslektaşlarımız; (çift kefeli terazi kullanan meslektaşlarımız kütle setlerini (gram takımlarını) de muayene ettirmeleri gerekmektedir.)

  1. Hem hassas terazi hem de çift kefeli terazi için Terazi Aleti Muayene Başvuru Formu’nu (ekte mevcut) doldurarak poşet dosyaya koymalı ve odamıza teslim etmelidirler. (Yerinde muayene bedeli 132,16 TL bu yıl itibarıyla odamız tarafından karşılanacaktır, muayene esnasında meslektaşlarımız tarafından ek bir bedel ödenmeyecektir)

  1. Çift kefeli hassas terazi kullanıyorlarsa, kütle setlerinin muayene başvuru işlemini (https://basvuruportal.tse.org.tr/) adresinden gerçekleştirebilir,143,25 TL’likkütle seti muayene bedelini aynı portaldan kredi kartı ile ödeyebilirler. Ödeme makbuzunun fotokopisini de (a) bendindeki poşet dosyaya koyarak odamıza teslim etmeleri gerekmektedir. Meslektaşlarımız üzerine eczanenin kartvizitini yapıştırdıkları kütle setlerini (gram takımları) ödeme makbuzunun bir fotokopisini ekleyerek Cumhuriyet 2258.Sok. Türk Standartları Enstitüsü Kalite Kampüsü No:10 D:H Blok, 41420 Gebze/Kocaeli adresine yollamaları gerekmektedir.

2022 yılı terazi periyodik muayenelerini yaptıracak olan meslektaşlarımızın başvuru dilekçelerini hazırlayarak en geç 09.02.2022 Çarşamba mesai bitimine kadarodamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Buna göre yapılacak işlemler, Terazi Aleti Muayene Formu, doldurulması gereken web sayfası ve yardımcı kılavuz aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Beyanname (dilekçe) vermeyen işyeri tartı aleti damgasız sayılacağından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/C maddesi gereğince her ölçü aleti için 500 TL ile 10.000 TL arası idari para cezası uygulanabilecektir.

(Önemli Not 1 : Onaylı belgeler çıkana kadar hazırlanan dilekçelerin bir fotokopisi olası denetlemelerde İl Sağlık Müdürlüğü’ne gösterilmek üzere eczanede kalması yeterlidir.)

(Önemli Not 2 : Elektronik terazi kullanan meslektaşlarımızın kütle seti (gramları) olmadığı için gram beyannamesi vermelerine, yukarıda belirtilen işlemleri yapmasına ve ilgili bedelleri ödemesine gerek yoktur. Tartı Aletleri Muayene Başvuru Formunu poşet dosyaya koyarak odamıza iletmeleri yeterlidir.)

(Önemli Not 3 : Kütle setlerinin muayeneleri 2020 yılı itibarıyla TSE tarafından yapılmaya başlanmıştır. Ancak 2020 ve 2021 yıllarında muayene zamanı geldiği için kütle setlerini muayeneye gönderen bazı meslektaşlarımızın kütle setleri uzun süren kontroller neticesinde onay alamamıştır. Bu bilgiler ışığında yeni terazi ya da kütle seti almak isteyen meslektaşlarımız için yönetim kurulumuz tarafından fiyat araştırması yapılmış olup, Türk Eczacıları Birliği kuruluşu olan EGAŞ fiyatları aşağıdaki gibidir;

Kütle Seti (gram) : 545,16 TL (KDV Dahil)

Kütle Seti (miligram) : 37,17 TL (KDV Dahil)

Çift Kefeli Terazi santigram 100’lük : 669,06 TL

Çift Kefeli Terazi santigram 200’lük : 792,96 TL

Elektronik Hassas Terazi : 2650 TL (KDV Dahil)

Talep eden meslektaşlarımız için irtibat numarası : 0 546 659 32 84 (Duygu Hanım)

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla

SAMSUN ECZACI ODASI


Tartı Aleti Başvuru Formu için tıklayınız.



Ek Dosyalar