Değerli Meslektaşımız;

“Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmelidir” Eylem Planı kapsamında ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilmesi hedeflenen faaliyetlerden birisi de meslektaşlarımızın ortak belirlenen bir günde siyah maske, siyah poşet ve siyah yaka kartları ile hizmet vermesi yolu ile kamuoyu dikkatinin çekilmesi olarak tanımlanmıştır.

Bu kapsamda odamıza ulaşan ve eczane vitrinlerine asılmak üzere hazırlanan afişler ile siyah poşet, ve yaka kartlarının dağıtımına başlanılmıştır.

10 Ekim 2022 Pazartesi günü Eylem Planımıza uygun şekilde tüm Türkiye’de eş zamanlı siyah poşet, siyah maske ve yaka kartları ile hizmet verilecektir.

Buna göre;

10 Ekim 2022 Pazartesi günü çalışanlarımız ile birlikte cep telefonları ile çekerek kaydedebilecekleri,

“Önlüklerimizi Kararmadan

Eczanelerimiz Kapanmadan

Biz Eczacılar Hakkımız olanı istiyoruz!

Eczanelerimiz Yaşasın”

şeklindeki beyanlarını içeren videoları #EczacıyaHakEttiğiDeğerVerilsin etiketi ile tüm sosyal medya hesaplarında paylaşılması farkındalık oluşturması ve sosyal medya görünürlüğünü de artırması açısından önemlidir.

Sektörümüz, eczacılar ve eczane teknisyenlerimiz bakmakla yükümlü olduğumuz kişilerle birlikte 500bini aşkın kişiye bakarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Sorunlarımızı yetkili mercilere de duyurabilmek amacıyla 16 Ekim 2022 Pazar günü Ankara’da BÜYÜK ECZACI MİTİNGİ düzenlenecektir.

Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda 13:00 – 17:00 arasında düzenlenmek üzere izin başvurusu yapılmış olan mitinge tüm meslektaşlarımızın, eczacılık fakültesi öğrencilerimizin ve eczane teknisyenlerimizin katılımı önemlidir.

Katılım için web sayfamızdaki formun doldurularak kaydet butonuna basılması yeterli olacaktır.

Kayıt işleminin 07 Ekim 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Birlikte Doğan Gücümüzü Mesleğimizi Daha Sağlıklı Yarınlara taşımak adına yürüttüğümüz bu mücadelemizin en yüksek perdede ses bulabilmesi adına tüm meslektaşlarımızı belirtilen zaman takviminde yapılacak paylaşımlarla ses getirmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla

SAMSUN ECZACI ODASI