Deprem bölgesinde etkin ve sürdürülebilir ilaç ve tıbbi malzeme teminini sağlamak adına afetten etkilenen illerimizle, sorumlu Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ve bölgelere gönüllü meslektaşlarımızı yönlendirecek Bölge Eczacı Odalarımız arasında eşleştirmeler yapıldığı, yapılan eşleştirmeler sonucunda Samsun Eczacı OdasıKahramanmaraşilinde görevlendirildiği bildirilmişti.

Odamıza yaklaşık 120 kişi Türk Eczacıları Birliği koordinasyonunda gönüllü olarak afet bölgesinde görev yapmak için isim yazdırmıştır.

Bu doğrultuda;

11.02.2023 Cumartesi günü (yarın) akşam Kahramanmaraş’a yola çıkılacak olup, 4 ayrı eczaneye bölünecektir.

Çetin hava şartları, güvenlik önlemlerinin belirsizliği, kişisel hijyen sağlanmasının zorluğu da göz alınarak ilk gidecek grubun erkeklerden oluşmasının düzeni oturtmak adına daha kolay olacağı bölgeden odamıza aktarılmıştır.

Bu bilgiler ışığında yarın akşam yola çıkacak 35 kişiden oluşan ilk ekibi oluşturulmuştur.

1. grup 11-12-13-14 Şubat tarihleri arasında

2. grup 1-2-3-4 Mart tarihlerinde arasında gidip dönecektir.

2. grup için de liste oluşturulacaktır. 2. Grup listesinin detayları, 1. Grubun tecrübelerine göre netleşecek ve ilerleyen zamanda bilgilendirme yapılacaktır.

Hepinize varlığınız ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz.