MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN ANKARA’DA 250 YATAK KAPASİTELİ AFET SONRASI BARINMA MERKEZİ AÇIYORUZ


Türk Eczacıları Birliği, 54 Bölge Eczacı Odası ve tüm meslektaşlarımızla birlikte deprem felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgedeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çok hızlı bir şekilde harekete geçmiştir.


Depremin yaşandığı ilk gün itibariyle bölgeye yönlendirdiğimiz gezici Tır ve konteyner eczanelerimizin sayısı çok hızlı bir şekilde artmış ve sayıları bugün itibariyle 30’u bulmuştur. Meslektaşlarımızın gönüllü olarak hizmet verdiği bu eczanelerde ilaç ve tıbbi malzemelere vatandaşlarımız ücretsiz olarak erişmektedir.


Deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen çok sayıda meslektaşımız için barınma sorunu ortaya çıkmıştır. Türk Eczacıları Birliği depremin ardından aldığı karar doğrultusunda deprem bölgelerinden Ankara’ya gelip barınma ihtiyacı bulunan meslektaşlarımız ve aileleri için, Birliğimizin önceki hizmet binasını 250 yatak kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezine dönüştürmüştür. Afet Sonrası Barınma Merkezimiz, bu hafta itibariyle depremden zarar gören meslektaşlarımız ve ailelerine hizmet vermeye başlayacaktır.


Afet bölgelerinde faaliyet gösteren tüm eczanelerimiz depremden etkilenmiştir. Bu bölgelerdeki ilaç eczacılık hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için depremden etkilenen eczanelerimizin bir an önce yeniden faaliyete geçmeleri ve vatandaşlarımıza kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti vermeye başlamaları birinci önceliğimizdir. Türk Eczacıları Birliği bu maksatla bütün olanaklarını seferber etmiştir, etmeye devam edecektir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ