2023 yılında ikinci eczacı ve yardımcı eczacı çalıştırması zorunlu eczaneler için kriter;

KDV hariç yıllık hasılat tutarı 8.956.470,00 TL ve reçete sayısı 80.000 olarak,

2023yılında yardımcı eczacı çalıştırması zorunlu eczaneler için ise kriter;

KDV hariç yıllık hasılat tutarı 4.247.020,00 TL olarak belirlenmiştir.

( Yukarıda belirtilen hasılat tutarları 2021 yılına aitir.)

Eczanelerinde eczacı istihdam eden meslektaşlarımız İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirim yapmadıkları takdirde atamaya tabi kalacaklarından bildirimlerini tamamlamaları önemlidir.

Eczanelerinde çalışacak Yardımcı Eczacıları kendileri belirlemek isteyen meslektaşlarımızın Yardımcı Eczacı adaylarının başvuru yapabileceği ekranının açılacağı 27 Mart 2023 tarihinden önce (en geç 24 Mart 2023) birlikte çalışacakları eczacıların sigorta işlemlerini başlatarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirmeleri önemlidir.

Hasılat kriterinin üzerinde kalmasına rağmen eczacı çalıştırmayan eczanelere 31 Mart 2023 tarihinde açıklanacak olan yerleştirme sonucu atanan yardımcı eczacılar hasılat sırasına göre yerleştirmenin yapıldığı eczaneler tarafından çalıştırılmak zorundadır.

(KOSGEB ve İŞKUR Destekleri için ilgili kurumlarla görüşülmelidir)

Bilgilerinize sunulur.

Yardımcı Eczacı Yerleştirmesi ve Çalıştırmasına Dair Usül ve Esaslar için tıklayınız.

2023 Yardımcı Eczacı Başvuru ve Yerleştirme Takvimi hakkında bilgilendirme içeren duyuru için tıklayınız.