Değerli Meslektaşımız,

Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak bir süredir geçmiş yıllar itibariyle meslektaşlarımız tarafından odamıza bağışlanmış tarihsel nitelikte ecza materyallerini anılarına ve saygınlığına yakışır bir biçimde sergilemek için büyük bir çalışma yürütmekteydik.

Nihayet bu uzun çalışmanın sonucu olarak meslektaşlarımızın hassas ve özel emanetlerini 2024 yılı eczacılık bayramı etkinliklerinin bir parçası olarak 18.05.2024 Cumartesi günü saat 12.00 da başlayacak kokteyl eşliğinde açılışını yapacağımız Samsun Eczacı Odası Eczacılık Müzesi’nde değerli meslektaşlarımızın ve halkımızın ziyaretine açma şerefine nail olacağız.

Tüm meslektaşlarımızı bu özel günü paylaşmak için etkinlik günü oda binamıza bekliyoruz.

Bu kapsamda Samsun Eczacı Odası Eczacılık Müzesi’nde sergilenebileceğini düşündüğünüz eserlere sahipseniz lütfen odamız ile iletişime geçiniz.

Bağışlanan eserler bağışçı adı ile demirbaşa kaydedilecek olup eserlerin gelecek nesillere aktarılmasında ve eczacılık tarihini anlatmakta sunulan bu katkı müze girişine asılacak olan müze bağışçıları levhasına bağışçının ismi yazılarak halkımızın ve meslektaşlarımızın takdirine sunulacaktır.

Ayrıca elinde materyal olmayan fakat Türkiye’den ve dünyadan müzemizde sergilenmek üzere tarihsel nitelikte ecza materyali toplanmasına maddi destek olmak isteyen tüm meslektaşlarımız da odamız ileiletişime geçebilir.

Müzemiz için maddi kaynak sağlanması da aynı kapsamda değerlendirilecek olup maddi ve manevi katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.