35.A.00 Ankara, 07.02.2007

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI' NA

İlgi: Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüâ??nün 29.01.2007 tarih
1570 (2007/4) Sayılı Genelgesi

İlgi Genelge ile, ilaç kullanımı ve hasta katılım payı muafiyeti için düzenlenecek rapor formatı yeniden belirlenmiş; Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin yayımlamış olduğu rapor formatı ile ilgili 13.10.2006 tarih ve 19469 (2006/107) sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

İlgi Genelge ile yapılan düzenlemelere ilişkin yürürlük tarihi belirlenmemiş olduğundan, konu hakkında Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Birliğimiz tarafından 30.01.2007 tarihinde yazılı başvuruda bulunularak, yeni rapor formatının sağlık kurum ve kuruluşları ile geri ödeme kurumlarına duyurulması sürecinde eski rapor formatının geçerli sayılması ve yeni rapor formatı için bir yürürlük tarihi belirlenmesi talep edilmiştir.

T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 05.02.2007 tarih 2127 sayılı yazı ile, sağlık kurumlarının ve hekimlerin geçiş sürecinde hazırlıklarını tamamlamaları açısından; İlgi Genelgenin yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde önceki rapor formatına göre tanzim edilen raporların da rapor süresi bitimine kadar geçerli sayılacağı bildirilmiştir.

Bu itibarla, 13.02.2007 tarihinden (dahil) itibaren düzenlenecek sağlık kurulu raporlarının, ilgide kayıtlı Genelge ile belirlenen rapor formatına uygun olması gerekmektedir. Bu tarihe kadar düzenlenecek eski formata uygun olan raporlar, süresi bitimine kadar geçerli sayılacaktır. Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK