Değerli Meslektaşlarım;
Samsun Eczacı Odası, Türk Eczacıları Birliği’nin 1956 yılında kurulmasından sonra faaliyete ilk geçen 8 oda arasında yer almış olup; Zonguldak’tan Ağrı’ya kadar toplam 18 İl’e hizmet vermiş ve sırasıyla;

Zonguldak (1972-17.Bölge)
Sivas (1996 –37.Bölge)
Erzurum (1972-13.Bölge)
Tokat (1996- 41.Bölge)
Trabzon (1972- 18.Bölge)
Çorum (2004- 45.Bölge)
Ordu (1976-24.Bölge)
Amasya (2006- 47.Bölge)

Eczacı Odalarının kurulması ile hali hazırda Samsun ve Sinop İllerine hizmet vermeye devam etmektedir.
Samsun Eczacı Odası tarihsel birikimi, yaratmış olduğu gelenek ve örgüt kültürü ile, Misyonuyla, Vizyonuyla, Eczacılık Mesleği ve Meslek Politikaları adına yürüttüğü çalışmalarla Türkiye Eczacılık tarihinin en önemli dönemeçlerinde ve kritik noktalarında kendi damgasını vurmayı bilmiştir. Bu vesile ile odamızın kuruluşundan bu tarihe kadar görev almış oda başkanlarımıza ve mesleğimiz için hizmet vermiş oda yöneticilerimize teşekkür ediyor, aramızda olmayanları saygıyla anıyoruz.
Sağlık ve eczacılığın tüm dünyada büyük değişimlerden geçtiği bir süreçte, eczacıların sağlık alanının önemli paydaşlarından biri olarak gelecekte de söz sahibi olmaları için söz konusu değişimleri iyi takip etme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu bağlamda oda yöneticileri olarak bizlere önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Zira bunları doğru bir biçimde anlamak, anlamlandırmak, meslektaşlarımızla paylaşmak ve hayata geçirmek bizlerin sorumluluğundadır. İşte bu noktada odamızın önümüzdeki süreçte her alanda mesleğimizin geleceğini şekillendirecek yeniliklerin, yeni fikirlerin, yeni projelerin taşıyıcısı ve uygulayıcısı olacağını belirterek olağan genel kurulumuzun sevgi, dostluk, dayanışma ve başarı getirmesini diliyorum.
Ecz. Onur Ferhat KARACAN
Yönetim Kurulu Adına
Başkan