Covid-19 sebebiyle Kronik Hastalıklarda Reçetesiz İlaç Temininde Dikkat Edilecek Hususlar duyurumuzu yeni duyurular geldikçe güncelliyor ve sizlere sunuyoruz.

Bazı Anti-TNF’lerin devam reçetesiyle 1 aya kadar verilmesi, ikinci bir duyuruya kadar yeşil-kırmızı reçetelerin Sağlık Müdürlüklerine teslim edilmemesi hakkında önemli bilgilendirmelerin yer aldığı 27.04.2020 tarihli duyurumuzu tekrar dikkatinize sunuyoruz.

1. 1 Ocak 2020 - 30 Haziran 2020 arası dönemde süresi biten ya da bitecek olan tüm raporların bitiş tarihi Medula’da 31 Temmuz 2020 olarak güncellenmiştir. (Bu tarih 19 Nisan’a kadar 30 Haziran’dı.)
  2. 2020 yılı Mart ayı içinde ve daha sonraki aylarda verilen Yeşil – Kırmızı reçeteleri ile dökümü ikinci bir duyuruya kadar eczanelerde saklanacak, İl Sağlık Müdürlüklerinden gelecek ikinci bir duyuruya kadar teslim edilmeyecektir.
  3. Hastanın raporlu ilaçları Medulada en fazla 3 aylık olarak karşılanacaktır. Medula’ya girilen kutu sayısı ve doza bakılmaksızın, sistem geçmiş dozu esas alarak 3 ayı içerecek şekilde ilaç miktarını karşılayacaktır. (Bu zaman dilimi 1 Nisan’a kadar 1 aydı.)
  4. Ancak (özellikle anti-TNF’ler) İlaç Güvenlik İzlem Formları ile Kullanılan İlaçlar ve Teminleri için İzlenecek Yollar ile Kısıtlı Dağıtımı Olan İlaçlar ve Teminleri için İzlenecek Yollar duyurusuna göre bazı ilaçların 30 günlük dozu geçmeyecek şekilde karşılanması gerekmektedir. (kesinti oluşmaması için ilgili ilaçların listesi web sayfamızda)
  5. TITCK tarafından hasta bazında verilen endikasyon dışı ve ya yurt dışı ilaç kullanım onaylarından 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren süresi biten ya da bitecek olan tüm onayların bitiş tarihi ikinci bir duyuruya kadar uzatılmıştır.
  6. Medikal ürünler, Cezaevi reçeteleri de bu uygulama dahilindedir.
  7. Kronik hastalıklarda reçetesiz ilaç temini kapsamında kayda alınan reçeteler için reçete arkası çıktısı alınarak, çıktıya, ilaçları teslim alan kişinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı yazılmalı ve çıktı teslim alan kişi tarafından imzalanmalıdır.

Meslektaşlarımızın bu hususlara dikkat etmesi kesinti oluşmaması açısından önemlidir.

Ayrıca tüm ayrıntıları içeren duyurumuza https://www.samsuneczaciodasi.org.tr/haber-27081 linkinden ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunulur