SGK Protokol Görüşmeleri Hakkında

Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasındaki protokol görüşmelerine COVID-19 pandemisi nedeniyle 01.07.2020 tarihine kadar ara verilmiş ve mevcut protokolün 31.07.2020 tarihine kadar uzatılması yönünde Ek Protokol imzalanmıştı.

Protokol ile ilgili olarak değerlendirme yapmak üzere, 30.06.2020 tarihinde SGK Protokol Komisyonu Ankara’da toplandı. Toplantıya Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Cem Mercül, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Halil İbrahim Avşaroğlu, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Cenk Kes, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz.Z.Cenap Sarıalioğlu, Ankara Eczacı Odası Başkanı Uzm.Ecz.Taner Ercanlı, Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Ecz.Bahtiyar Murat Aras, Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz.Sefa Karaarslan, Elazığ Eczacı Odası Başkanı Ecz.Mehmet Ulaş Güler katıldı.

Ara verilen yeni dönem Protokol görüşmelerine, 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yeniden başlandı.

01.07.2020 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nda gerçekleşen görüşmeye;

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanı Fatih Sarıoğlu, Eczane Protokol/Sözleşme ve Mevzuat Şube Müdürü Ecz.Meral Aksoy Kalıpçı, Eczane Sözleşme/Protokol Şube Müdürü Ecz.Merih Dizici, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Hukuk Danışmanı Av.Fatma Ayşen Güngör, Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığından Uzm.Ecz.Nergiz Değirmenci,

Türk Eczacıları Birliği’nden, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Cem Mercül, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Halil İbrahim Avşaroğlu, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz.Z.Cenap Sarıalioğlu, Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Ecz.Bahtiyar Murat Aras, Elazığ Eczacı Odası Başkanı Ecz.Mehmet Ulaş Güler katıldılar.