E-Devlet Üzerinden Görev Belgesi Düzenlenmesi Hakkında

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimizin, 06.05.2021 tarihinde T.C. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile gerçekleştirdiği görüşmede, ülke genelinde, 30.04.2021 – 17.05.2021 tarihleri arasında uygulanmakta olan tam kapanma tedbirleri kapsamında, eczacılarımızın ve eczane teknisyenlerimizin eczanelere gidiş geliş için kısıtlamalardan muaf olması ile ilgili olarak;

  • Eczacılarımızın eczacı kimlik kartlarını ibraz ederek geçiş sağlayabilmesi,
  • Eczane çalışanlarımız, Eczacı Odası Çalışanlarımız ve Türk Eczacıları Birliği çalışanlarımızın e-devlet veri tabanına eklenerek kendileri için görev belgesi düzenlenmesi suretiyle muafiyet sağlanması görüşülmüştür.

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem sistemiyle Birliğimizin Eczacı Bilgi Sistemi arasında sağlanan entegrasyon ile, EBS’de kayıtlı olan eczane teknisyenlerimizin, eczacı odası çalışanlarımızın ve Türk Eczacıları Birliği çalışanlarımız; muafiyetle ilgili bir kısıtlamayla karşılaşmadan e-devlet üzerinden görev belgesi düzenleyebilmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

BİLGİLENDİRME NOTU 1: Meslektaşlarımız mevcut Eczacı Kartlarını kontrollerde göstererek eczanelerine gidiş geliş yapabileceklerdir. Yeni kartlar da basılarak meslektaşlarımızın EBS’ndeki adreslerine gönderilmiştir.

BİLGİLENDİRME NOTU 2: Görev Belgesi hazırlanması gereken eczane teknisyenlerimiz için de; çalışan tarafından e-devlet üzerinden e-başvuru sistemi kullanılarak alınabileceği gibi, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması durumunda,Ek 2’deyer alan formun çıktısı alınarak el ile doldurulup eczanenin sahibi ve sorumlu müdürü tarafından imzalanan belge de geçerlidir. Bu şekilde manuel olarak düzenlenen belge de12 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 24:00’e kadargeçerli olacaktır.

Manuel doldurulabilecek Görev Belgesi için tıklayınız.

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Görev Belgesi Düzenlenmesi Genelgesi” kapsamında, kişiler, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla işyerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğu ile, hakkında görev belgesi düzenlenen kişinin kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan sorumludur.

Görev Belgesi almak için işlem adımları