BASIN AÇIKLAMASI

KAMU ECZACILARININ GÖRMEZDEN GELİNMESİ HAKSIZLIKTIR

Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili düzenlemeler içeren ve TBMM’de görüşmelerine başlanan kanun teklifinin emekli ve çalışan kamu eczacılarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik herhangi bir düzenleme içermemesi meslektaşlarımız tarafından hayal kırıklığıyla karşılanmıştır.

Teklifin dün TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda yapılan görüşmelerine Türk Eczacıları Birliği olarak katılmamıza ve kamu eczacılarına yapılan bu haksızlığın düzeltilmesi için komisyon üyeleriyle yaptığımız görüşmelere rağmen verilen teklif metnine eczacıların dâhil edilmemesini üzüntüyle karşıladık.

Eczacı, ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan bir uzman ve sağlık danışmanıdır. Mesleki bilgileri ve yetkinlikleri nedeniyle sağlık hizmet sunumunun ayrılmaz bir parçası olan eczacılar stratejik personeldir. Eczacıların görmezden gelinmesi ve düzenlemeye dâhil edilmemesi büyük bir haksızlıktır.

Teklifin yasalaşması yolundaki süreç halen devam etmektedir. Bu nedenle teklifin görüşmelerinde esas komisyon olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda cuma günü yapılacak görüşmelerde bu yanlıştan dönüleceğine ve kanun teklifinin 44 bini aşkın eczacının beklentisi doğrultusunda şekilleneceğine inanıyoruz. Çünkü hem emekli olan hem de halen kamuda canla başla görev yapan eczacılarımız bu ayrımcılığı hak etmemektedir. Yüce Meclis iradesinin bu haksızlığa dur diyeceğine inancımız sonsuzdur.

Türk Eczacıları Birliği olarak her aşamada sürecin takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ