SAĞLIKTA ŞİDDET, SAĞLIKTA VAHŞETE DÖNÜŞTÜ

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları bir türlü kontrol altına alınamadığı gibi yaşanan şiddetin dozu da maalesef her geçen gün artmaktadır. Bugün Konya Şehir Hastanesinde Kardiyoloji Servisinde görev yapan Doktor Ekrem Karakaya’nın bir hasta yakını tarafından silahla vurularak yaşamını yitirmesi, sağlıkta şiddet sorununun bambaşka bir seviyeye geldiğinin, artık bir vahşete dönüştüğünün kanıtı olmuştur. Bu vahşete seyirci kalınması ise asla mümkün değildir.

Sağlık çalışanlarının artık hayatlarını tehdit eden bu sorunun bir an önce kalıcı çözümlerle kontrol altına alınması acil bir zorunluluktur.

DoktorEkremKarakaya’nın yaşamını yitirmesine neden olan bu saldırıyı lanetliyoruz. Sağlık hizmeti sunmaya çalışırken görevi başında yaşamını yitiren DoktorEkremKarakaya’ya Allah’tan rahmet; yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için her türlü önlemin acilen alınması gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ